Borussia blijft in spoor Bayern met simpele zege op Freiburg

Borussia blijft in spoor Bayern met simpele zege op Freiburg

21 april 2019 – Borussia Dortmund heeft zondagmiddag geen fout gemaakt in de titelstrijd met Bayern München. In navolging van Der Rekordmeister won BVB ook, maar dat ging wel een stuk eenvoudiger dan de koploper van Duitsland zaterdag al deed. Dankzij Jadon Sancho, Marco Reus, Mario Götze en Paco Alcácer werd SC Freiburg simpel verslagen (0-3).En daarmee had Borussia Dortmund een veel simpelere middag dan Bayern een dag eerder, dat dankzij Niklas Süle uiteindelijk moeizaam won van Werder Bremen. En dus wist Dortmund dat het ook geen fout mocht maken, waardoor de treffer van Sancho na twaalf minuten op aangeven van Reus een uitstekend begin was. Direct na de rust verdubbelde de aanvoerder van Dortmund zelf de score op aangeven van Raphaël Guerreiro.

Daarmee was het duel gespeeld en kon de ploeg van Lucien Favre freewheelend naar het eindsignaal spelen. Daarin was eerst Götze succesvol na een goed uitgespeelde aanval, terwijl Alcácer maar weer eens deed wat hem dit seizoen al zo vaak lukte: scoren als invaller. Hij maakte net als Reus zijn zestiende treffer van het seizoen, waarvan liefst twaalf als invaller. Ditmaal was het klusje met een verkregen strafschop overigens relatief eenvoudig.

Door de 0-4 zege komt Dortmund weer op één punt van koploper Bayern in de Bundesliga, waardoor de titelstrijd in de laatste vier duels loeispannend blijft. Hoewel BVB werkte aan het doelsaldo is Bayern München daarin niet meer in te halen. De 5-0 nederlaag van enkele weken terug speelt Favre's ploeg in dat kader sowieso parten en dus moet Dortmund hopen op puntverlies van Bayern en zelf alles winnen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019

  3. vrijdag 18 oktober 2019