Willem II pakt slechts een punt door late goal El Hamdaoui

Willem II pakt slechts een punt door late goal El Hamdaoui

21 april 2019 – Willem II heeft dure punten laten liggen in de strijd om de Europese play-offs. De Tilburgers stevenden lang af op een overwinning bij Excelsior, maar kregen in extra tijd de deksel op de neus (1-1) en verzuimt het optimaal te profiteren van de nederlaag die FC Groningen zaterdag leed tegen Ajax.Beide ploegen begonnen aarzelend aan het treffen in Kralingen. Met name Excelsior was erg slordig aan de bal en dat leverde een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van Alessandro Damen. De eerste grote kans was dan ook voor Willem II. Pol Llonch zette een aanval op en bereikte Marios Vrousai. De Griek werd niet tegengehouden en kon zo op het Rotterdamse doel aflopen. Zijn schot miste echter kracht en snelheid. Twee minuten later was het wél raak voor Willem II. Daniel Crowley bracht de bal bij Renato Tapia. De Peruviaan schoot vervolgens van grote afstand prachtig raak via de binnenkant van de paal. Willem II liet de teugels daarna wat vieren, maar was via goaltjesdief Alexander Isak dichtbij de 0-2. De Zweed liep goed vrij maar Damen kon zijn inzet keren.

Excelsior had tot dan toe nog weinig laten zien en leek ook nu geen antwoord te hebben op de achterstand. De thuisploeg gaf vooral fantasieloze lange ballen en beging veel overtredingen. Werkelijk uit het niets kregen de Kralingers een enorme kans op de gelijkmaker. Ali Messaoud ontsnapte aan buitenspel en kon alleen afgaan op doelman Michael Woud. De Marokkaan vond echter de Tilburgse goalie op zijn weg. De rest van de eerste helft bleef Excelsior inspiratieloos en Willem II kwam niet meer in de problemen.

Excelsior kwam na beter voor de dag dan in de eerste helft. Het voetbalde meer en meer op de Tilburgse helft, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit nog altijd niet. De eerste grote kans was wel voor Excelsior. Invaller Marcus Edwards slalomde door het Tilburgse strafschopgebied, maar vond Woud op zijn weg. Na 63 minuten vond trainer Ricardo Moniz het wel welletjes en hij wisselde al voor de derde keer. Nadat Marcus Edwards, Thomas Oude Kotte er in de rust al ingekomen waren, was het nu Denis Mahmudov die zijn geluk mocht gaan beproeven. Het leverde nog altijd niet het gewenste resultaat op, maar het aantal hachelijke situaties rond de goal van Woud nam wel toe.

Willem II speelde beduidend slechter dan in de tweede helft. Tóch viel bijna de 0-2. Renato Tapia had de smaak te pakken na zijn eerste goal voor Willem II en probeerde het weer van afstand. Ditmaal kon Damen zijn inzet keren. De bezoekers leken de wedstrijd te kunnen beslissen toen arbiter Allard Lindhout naar de stip wees, maar de VAR draaide het besluit terug. In plaats van de beslissende 0-2 viel in blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Mounir El Hamdaoui verschalkte een voorzet op waarde en verschalkte Woud.

De Tilburgers laten dus dure punten liggen in de race om Europees voetbal. Met nog drie wedstrijden te gaan staan de Tricolores met 44 punten op plaats acht. Willem II heeft slechts één punt meer dan nummer negen FC Groningen. Voor Excelsior is directe degradatie nog altijd niet ondenkbaar. De Kralingers komen door het gelijke spel op 27 punten en concurrent NAC Breda (22 punten) komt nog in actie tegen Fortuna Sittard.

Opstellingen en beoordelingen*
Excelsior: Alessandro Damen 7; Siebe Horemans 6, Jurgen Mateij 6, Hervé Mathys 5 (63. Denis Mahmudov 5), Lorenzo Burnet 6 (46. Thomas Oude Kotte 5); Jeffrey Fortes 6, Jerdy Schouten 6, Ryan Koolwijk 5; Luigi Bruins 5 (46. Marcus Edwards 6), Mounir El Hamdaoui 6.5, Ali Messaoud 5.5

Willem II: Michael Woud 6; Fernando Lewis 7.5, Thomas Meissner 6, Jordens Peters 6.5, Diego Palacios 7; Renato Tapia 7.5 ,Daniel Crowley 6, Pol Llonch 7; Damil Dankerlui 6 (78. Driess Sadiki -), Alexander Isak 6, Marios Vrousai 6 (65. Vurnon Anita 6)

Man of the match: Renato Tapia

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 mei 2019

  2. zondag 19 mei 2019