Higler blijft achter zijn drie cruciale beslissingen staan

21 april 2019, 09:32

Dennis Higler blijft achter zijn drie cruciale beslissingen tijdens FC Groningen - Ajax (0-1) staan. De arbiter keurde het doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar goed, stuurde de matchwinner van het veld en gaf Groningen geen strafschop voor een handsbal van Nicolas Tagliafico.

Huntelaar duelleerde bij de 0-1 met Tim Handwerker, die naar de grond ging. Groningen vond het een overtreding, maar Higler en ook videoscheidsrechter Danny Makkelie keurden het doelpunt goed. "Op de beelden zien we dat de verdediger van Groningen zijn armen om Huntelaar doet", vertelt Higler aan FOX Sports. "Ze komen in een fysiek duel. Huntelaar wurmt zich eruit, komt los en maakt het doelpunt. Logisch dat Groningen protesteert, die voelen dat het misschien een overtreding is. Ik heb gevraagd of ze mij de tijd wilden geven, zodat ik kon luisteren naar Danny. Hij omschreef wat hij zag, beiden vinden we het een geldig doelpunt."

Een paar minuten later gaf Higler Huntelaar zijn tweede gele kaart voor een elleboog. Wellicht dat direct rood ook op zijn plaats was geweest, maar Higler en Makkelie vinden van niet. "Uiteraard kijkt de VAR het moment ook terug. Huntelaar geeft meer een beuk en gebruikt zijn arm niet echt als wapen. Hij gaat onhandig naar achteren."

Hands Tagliafico

In de slotfase kreeg Tagliafico de bal in de eigen zestien op zijn arm. Volgens Higler was het echter geen strafbaar hands. "De bal stuit half op de borst en raakt ook de bovenarm van Tagliafico. Het is eerder strafbaar als de bal op de onderarm komt, waarbij de arm veel verder van het lichaam is. Dit is de bovenarm en dichtbij het lichaam. Het is een volledig natuurlijke houding, die jongen kan zijn arm er niet afhakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen