Gisteren gemist: Juventus kampioen, belangrijke winst Ajax

21 april 2019, 00:30   Bijgewerkt: 20 april 2019, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 20 april.

Juventus komt achter, maar pakt achtste landstitel op rij

Kort na de dramatische verliesbeurt tegen Ajax in de Champions League, heeft Juventus toch een klein feestje kunnen vieren. De grootmacht uit Turijn is er in geslaagd om de titel in de Serie A te pakken. Thuis tegen nummer tien Fiorentina kwam het team wel op achterstand, maar ondanks dat werd er met 2-1 gewonnen. Daardoor is het landskampioenschap een feit.

'Rode' Huntelaar helpt Ajax aan moeizame zege op Groningen

Met veel moeite heeft Ajax zaterdagavond de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen gewonnen. Klaas-Jan Huntelaar werd net als vorig seizoen de matchwinner door tien minuten voor tijd de enige treffer voor zijn rekening te nemen: 0-1. Omdat hij zijn shirt daarbij uittrok en snel daarna tegen de volgende kaart aanliep, moest Ajax nog tot het gaatje gaan in de slotfase. André Onana stelde de zege veilig door een kopbal van Paul Gladon te keren en dus blijft Ajax koploper.

FC Emmen zet FC Utrecht opzij en doet gouden zaken

FC Emmen heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Tegen een teleurstellend FC Utrecht werd de basis voor een cruciale thuiszege gelegd in het kwartier voor rust, door goals van Michael de Leeuw en Keziah Veendorp. Emmen kwam na rust nooit meer écht in de problemen, waardoor de rood-witten halverwege speelronde 31 zes punten los staan van de gevarenzone (2-0).

Goals kopspecialist Linssen helpen Vitesse langs PEC

Vitesse heeft zaterdag een goede stap gezet in de richting van de play-offs voor Europees voetbal. In het eigen GelreDome was het met 4-1 te sterk voor PEC Zwolle. Nadat Vitesse door een rode kaart van Alexander Büttner bij een 1-1 stand een lastige avond tegemoet leek te gaan, boekte de ploeg van Leonid Slutsky aan de hand van Bryan Linssen, die driemaal scoorde met het hoofd, een knappe overwinning op een zeer zwak PEC Zwolle.

Stevens krijgt met Schalke pak slaag van Hoffenheim

De thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim is een drama geworden voor Schalke 04. De nummer vijftien van de Bundesliga, die bezig is aan een zeer slecht seizoen, kreeg zaterdag een flink pak slaag. Er werd in Gelsenkirchen afgefloten bij een 2-5 stand.

Sterk Feyenoord deelt AZ genadeklap uit in strijd om derde plaats

In de strijd om de derde plaats heeft Feyenoord zaterdagavond zeer goede zaken gedaan. In de Kuip versloegen de Rotterdammers directe concurrent AZ met 2-1. Daardoor is de strijd voor de felbegeerde plek achter Ajax en PSV zo goed als beslist, het gat tussen Feyenoord en AZ is nu zeven punten. De overwinning van Feyenoord was verdiend te noemen, het was de sterkere ploeg geweest ondanks dat Mats Seuntjens AZ nog op voorsprong had gezet.

Nacompetitie dichtbij voor De Graafschap na verlies bij VVV

De Graafschap lijkt zich op te moeten maken voor de nacompetitie. Nadat FC Emmen eerder op de avond FC Utrecht versloeg, moesten de Superboeren het antwoord op die zege in Venlo schuldig blijven. Na een flitsende start waarin Furdjell Narsingh nog voor een Doetinchemse voorsprong zorgde draaide VVV het spel volledig om, waarna de Limburgers met 4-1 wonnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen