Sterk Feyenoord deelt AZ genadeklap uit in strijd om derde plaats

20 april 2019, 22:43   Bijgewerkt: 20 april 2019, 23:04

In de strijd om de derde plaats heeft Feyenoord zaterdagavond zeer goede zaken gedaan. In de Kuip versloegen de Rotterdammers directe concurrent AZ met 2-1. Daardoor is de strijd voor de felbegeerde plek achter Ajax en PSV zo goed als beslist, het gat tussen Feyenoord en AZ is nu zeven punten. De overwinning van Feyenoord was verdiend te noemen, het was de sterkere ploeg geweest ondanks dat Mats Seuntjens AZ nog op voorsprong had gezet.

Inzet van het duel tussen Feyenoord en AZ was de derde plaats en daarmee directe plaatsing voor Europees voetbal. Feyenoord zou ongeacht het resultaat wel derde blijven, maar wilde de Alkmaarders natuurlijk niet dichterbij laten komen. Het gat bedroeg vier punten, met hierna nog drie wedstrijden te gaan moest AZ winnen om nog kans te maken op de derde plek. Die had het een poosje geleden nog in handen gehad, maar door de slechte resultaten van de afgelopen weken was Feyenoord weer teruggekeerd achter Ajax en PSV.

Voor Feyenoord was het missen van de kansen niet zo erg, zolang AZ maar niet scoorde. Tegen het einde van de eerste helft gebeurde dat geheel uit het niets toch wel. Mats Seuntjens, die eerder al net naast had geschoten, scoorde met meer geluk dan wijsheid. Uit de scherpe voorzet van Adam Maher kreeg hij de bal tegen zijn heup aan. Het verraste Kenneth Vermeer, de keeper kon niks meer uitrichten en zag hoe de bal over de lijn rolde: 0-1.

Bij deze stand zou Feyenoord de voorsprong op AZ zien slinken tot één punt. Daarom moest het in de tweede helft gaan komen en dat deed het ook. Een vroege gelijkmaker was daarbij gewenst, dan zou er ook genoeg tijd zijn voor de nodige 2-1. Al snel bezweek AZ onder de druk van Feyenoord. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij Malacia en die haalde heerlijk uit. Zijn streep vloog hard tegen de touwen.

De goal van Van Persie was extra zuur voor AZ, dat luttele minuten voor de tegentreffer aanvallend had gewisseld. Zo was bijvoorbeeld Myron Boadu gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Stijn Wuytens. Voor Boadu waren het zijn eerste speelminuten sinds hij in september zijn enkel brak in het thuisduel tegen Feyenoord (1-1). De jeugdige aanvaller kon namens AZ geen potten meer breken, Feyenoord bleef na de 2-1 sterker.

Van Persie kreeg een paar minuten voor het einde nog een applauswissel. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal had zijn team wederom belangrijke punten bezorgd en er daarmee ook voor gezorgd dat de voetballiefhebber nog maar kort kan genieten van zijn spel. De derde plaats kan Feyenoord nu echt niet meer ontgaan, terwijl AZ nog zijn best zal moeten doen om plek vier veilig te stellen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 6, Cuco Martina 6 (59. Jeremiah St. Juste 7), Eric Botteghin 7, Sven van Beek 6.5, Tyrell Malacia 7, Jordy Clasie 6, Tonny Vilhena 7, Jens Toornstra 6.5, Steven Berghuis 6, Robin van Persie 7.5 (84. Yassin Ayoub -), Sam Larsson 6.5 (88. Jan-Arie van der Heijden -).

AZ: Marco Bizot 6.5, Jonas Svensson 6, Ron Vlaar 6, Stijn Wuytens 5 (67. Myron Boadu 5.5), Thomas Ouwejan 4.5, Teun Koopmeiners 5, Adam Maher 7, Guus Til 5, Calvin Stengs 5.5 (74. Björn Johnsen -), Mats Seuntjens 5.5, Albert Gudmunsson 5 (67. Oussama Idrissi 5).

Man of the match: Robin van Persie

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen