Goals kopspecialist Linssen helpen Vitesse langs PEC

20 april 2019, 21:51   Bijgewerkt: 20 april 2019, 21:57

Vitesse heeft zaterdag een goede stap gezet in de richting van de play-offs voor Europees voetbal. In het eigen GelreDome was het met 4-1 te sterk voor PEC Zwolle. Nadat Vitesse door een rode kaart van Alexander Büttner bij een 1-1 stand een lastige avond tegemoet leek te gaan, boekte de ploeg van Leonid Slutsky aan de hand van Bryan Linssen, die driemaal scoorde met het hoofd, een knappe overwinning op een zeer zwak PEC Zwolle.

Dit leidde in eerste instantie echter niet tot kansen, omdat de Vitesse-verdediging goed geposteerd stond, maar uiteindelijk zorgde een moment van onoplettendheid van beide centrumverdedigers in de 23e minuut voor een goal van Lennart Thy. Hij kreeg in het strafschopgebied de bal van Kenneth Paal aangespeeld, kreeg veel ruimte en schoot uit de draai knap langs Remko Pasveer.

Daarna bleef PEC Zwolle sterker, en toen Alexander Büttner na een harde overtreding op Younes Namli na ingrijpen van de VAR ook nog eens rood kreeg, leken de Arnhemmers een erg lastig avond tegemoet te gaan. PEC was echter weinig daadkrachtig na de rode kaart en kon met het lage baltempo de mannen van Leonid Slutsky niet verrassen. Sterker nog, het was Vitesse dat in de periode voor rust het meeste aanspraak mocht maken op een doelpunt.

Dat doelpunt kwam er ook, hetzij in de tweede helft. Weer was het de kleine Linssen, die dit keer volledig op eigen kracht hoog kon komen, die inkopte. Hiermee bracht hij Vitesse opnieuw op voorsprong en was het dus PEC dat moest komen. Het probeerde wel, maar het voetbal van de Zwollenaren was te traag en te plichtmatig, en Vitesse streed met het gehele elftal om de bal buiten het strafschopgebied te houden. En als de bal dan eens in het strafschopgebied kwam, was Pasveer de Zwolle-spelers altijd de baas.

Jaap Stam zag dit met lede ogen aan en besloot rond de zeventigste minuut een dubbele wissel toe te passen en Clint Leemans en Stanley Elbers speeltijd te gunnen. Deze wissel, die aanvallend bedoeld was, pakte echter iets minder uit dan Stam had gehoopt. Leemans verloor de bal bij zijn eerste balcontact aan Max Clark en leidde hiermee een van de weinige uitbraken van Vitesse in, die na een mooi hakje van Serero uiteindelijk via Mohammed Dauda leidde tot de 3-1 voor de Arnhemmers.

Daarna zette PEC nog wel even aan, en kreeg het in de ultieme slotfase nog twee grote kansen, maar door goed keeperswerk van Pasveer en hulp van de lat bleef het bij 4-1 voor de thuisploeg uit Arnhem. Leonid Slutsky zal blij zijn met deze ontzettend knappe teamprestatie, waarmee Vitesse een grote stap zet naar de play-offs voor Europees voetbal. Een kleine domper was wel het uitvallen van Karavaev, die tot nu toe geen enkele speelminuut miste.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 7; Max Clark 6,5, Jake Clark-Salter 6,5, Maikel van der Werff 7, Vyacheslav Karavaev 6,5  (56. Danilho Doekhi 6); Alexander Büttner 5, Matúš Bero 6,5, Thulani Serero 6,5 , Martin Ødegaard 7,5; Bryan Linssen 8, Thomas Buitink 7 (60. Mohammed Dauda 6,5).

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6; Kenneth Paal 5 (83. Sepp van den Berg -), Darryl Lachman 5, Bram van Polen 5,5, Kingsley Ehizibue 5,5; Pelle Clement 5, Younes Namli 5, Gustavo Hamer 5,5 (72. Clint Leemans); Mike van Duinen 5, Lennart Thy 5,5, Vito van Crooy 5 (72. Stanley Elbers -).

Man of the match: Bryan Linssen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen