FC Emmen zet FC Utrecht opzij en doet gouden zaken

FC Emmen zet FC Utrecht opzij en doet gouden zaken

20 april 2019 – FC Emmen heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud. Tegen een teleurstellend FC Utrecht werd de basis voor een cruciale thuiszege gelegd in het kwartier voor rust, door goals van Michael de Leeuw en Keziah Veendorp. Emmen kwam na rust nooit meer écht in de problemen, waardoor de rood-witten halverwege speelronde 31 zes punten los staan van de gevarenzone (2-0).De thuisploeg stond er voor aangang van het duel al goed voor in de strijd om degradatie. Het gat met de gevarenzone bedroeg drie punten, maar trainer Dick Lukkien wilde dat vergroten met het oog op het zes punten-duel met concurrent De Graafschap van komende dinsdag. Om die reden liet de oefenmeester zijn niet geheel fitte spelmaker Anco Jansen gewoon starten.

Hoewel Jansen het eerste half uur weinig in het stuk voor kwam legde FC Emmen geen onaardige eerste helft op de mat. Na een openingsfase waarin nagenoeg niets gebeurde was het Michael de Leeuw die bij de tweede paal alert een verlengde hoekschop binnen werkte. Zijn tweede treffer in dienst van FC Emmen hielp de thuisploeg in het zadel, wat nog verder versterkt werd door het feit dat Utrecht bijzonder ongeïnteresseerd voor de dag kwam. De manschappen van Dick Advocaat hanteerden een speltempo waar Emmen totaal niet door in de problemen kwam. Het leek de Utrechters met de aanstaande play-offs weinig meer te interesseren wat er in de Eredivisie gebeurde, waardoor Emmen voor rust nog eens kon toeslaan. Veendorp kwam inlopen, kapte naar links en krulde de bal op geniale wijze achter David Jensen.

De dramatische eerste helft van FC Utrecht was reden voor Dick Advocaat om in te grijpen tijdens de rust. Leon Guwara en Gyrano Kerk kwamen in de ploeg voor Nicolas Gavory en Urby Emanuelson met als doel om Emmen over de flanken pijn te doen. Daar kwam evenwel weinig van terecht, niet in de laatste plaats dankzij Jansen die FC Emmen bij de hand nam. De Utrechters kregen geen grip op de sterk spelende middenvelder en Sander van de Streek en Sean Klaiber moesten – al of niet gefrustreerd – aan de noodrem trekken. Zo voetbalde Emmen zich redelijk comfortabel richting de zege en had het de score zelfs nog verder kunnen opvoeren. De Leeuw kon oog in oog met Jensen echter niet capituleren voor zijn tweede van de avond.

FC Emmen klimt met de zege in ieder geval tijdelijk over Fortuna Sittard heen en staat met nog drie speelronden te gaan nu zes punten los van plek zestien. Komende dinsdag kan het zich tegen De Graafschap dus definitief veilig spelen.

Opstellingen en beoordelingen:*
FC Emmen
: Kjell Scherpen 6.5; Glenn Bijl 6.5, Nick Kuipers 6, Nick Bakker 6, Caner Cavlan 6; Luciano Slagveer 6, Keziah Veendorp 7 (90. Tim Siekman -), Michael de Leeuw 6.5, Hilal Ben Moussa 6 (76. Robbert de Vos -), Anco Jansen 7.5 (82. Reuven Niemeijer ); Jafar Arias 6.5

FC Utrecht: David Jensen 5; Sean Klaiber 5.5, Mark van der Maarel 6, Timo Letschert 6, Nicolas Gavory 5 (46. Leon Guwara 6); Joris van Overeem 5.5, Richedly Bazoer 5, Simon Gustafson 5.5, Urby Emanuelson 5 (46. Gyrano Kerk 4.5); Jean-Christophe Bahebeck 5 (68. Cyriel Dessers 5), Sander van de Streek 5

Man of the Match: Anco Jansen
*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019