City lacht in competitie wél tegen Spurs, maar verliest De Bruyne

City lacht in competitie wél tegen Spurs, maar verliest De Bruyne

20 april 2019 – In tegenstelling tot het midweekse duel in de Champions League, heeft Manchester City in de competitie wél met een happy end afgerekend met Ajax-opponent Tottenham Hotspur. De mannen van Pep Guardiola speelden zeker niet groots en het duel was niet zo vermakelijk als het onderlinge Europese treffen, maar een goal van de pas 18-jarige Phil Foden was genoeg voor de winst. Tegenvaller voor de koploper is een nieuwe blessure voor Kevin de Bruyne, die in de eerste helft geblesseerd het veld verliet.Met de legendarische midweekse Champions League-wedstrijd tussen beide ploegen nog heel vers in het achterhoofd, beloofde het treffen in competitieverband veel goeds. City moest winnen om weer koploper te worden, terwijl Tottenham met Arsenal, Chelsea en Manchester United vecht om de laatste twee Champions League-tickets.

De beginfase was een herhaling van zetten, want opnieuw kwam de thuisploeg razendsnel op voorsprong. Sergio Agüero kopte van dichtbij terug en zag jongeling Phil Foden in de vijfde minuut met het hoofd het laatste zetje geven: 1-0 en de eerste Premier League-goal van het talent was een feit.

Hoewel City ondanks wat kansen van Spurs zonder veel moeite met een voorsprong de rust haalde, ging het thuispubliek met een pesthumeur een pint halen. Kevin de Bruyne raakte voor de zoveelste keer dit seizoen geblesseerd nadat hij weggleed bij een afstandsschot. De Belg moest kort voor rust naar de kant en lijkt de derby tegen Manchester United van aanstaande woensdag te moeten missen.

Dat de VAR in de Premier League niet aanwezig is, werd duidelijk na een handsbal van Kyle Walker in de zestienmeter. De back van City kwam goed weg, want er werd geen strafschop gegeven. Ondanks het hoge tempo zat de wedstrijd in de tweede helft lang op slot. De grootste kans was lange tijd voor City, maar Raheem Sterling stuitte van dichtbij op Paulo Gazzaniga, die de lichtgeblesseerde Hugo Lloris verving. Daardoor zat Michel Vorm het gehele duel op de bank, net als – voor het eerst in anderhalf jaar -  Vincent Janssen.

Fernando Llorente, de midweekse beul, werd nog ingebracht door de Ajax-opponent, maar veel mocht het niet baten. Er was, zeker aan City-kant, meer irritatie dan dat er sprake was van veel kansen. Een zeker niet groots City won, wipt daardoor weer over Liverpool heen en heeft een punt voorsprong op The Reds. Voor Spurs worden het nog spannende weken, want Arsenal kan de derde plaats overnemen en United komt bij winst in punten gelijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019