De Jong beschrijft begin bij De Graafschap als 'een begrafenis'

20 april 2019, 15:36

De Graafschap heeft nog altijd zich op handhaving in de Eredivisie. Onder leiding van Henk de Jong, die na dit seizoen naar SC Cambuur vertrekt, doen de Superboeren het naar behoren. Het gat met de veilige vijftiende plaats is slechts drie punten. Toen De Jong begon in Doetinchem, zag de wereld er heel anders uit.

In december 2016 stond De Graafschap bij de aanstelling ook zestiende, maar dan wel in de Eerste Divisie. In gesprek met het Algemeen Dagblad omschrijft De Jong de sfeer als 'een begrafenis' en was hij druk bezig om wat plezier terug te brengen. "Op de tribune zaten ook nog maar vier- of vijfduizend mensen, maar ook op de club zelf heerste een lamgeslagen stemming." De Jong liet in woord en gebaar merken dat hij ergens rondliep op De Vijverberg. "Liep ik te klappen en te roepen op kantoor, in de gangen: Héee, hebben we er een beetje zin in vandaag!? Toen hebben de mensen hier vast wel even gedacht dat ik knettergek was."

Hoewel de goede match tussen De Jong en De Graafschap duidelijk zichtbaar is, scheiden de wegen van club en coach. De trainer gaat aan de slag bij Cambuur om dichtbij zijn familie te wonen en geeft aan het privéleven boven werkambities te stellen. "Ik ga mijn huwelijk niet op het spel zetten omdat ik nou zo graag in de voetballerij moet werken. Die grens ga ik niet over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen