'Duitse bond had Ten Hag bijna gestrikt als trainer jeugdelftal'

20 april 2019, 14:05

De prestaties van Ajax kunnen niet los gezien worden van de aanwezigheid van trainer Erik ten Hag. Ook in het buitenland neemt de interesse in de Tukker toe. Matthias Sammer, voormalig technisch directeur van de Duitse bond en Bayern München, onthult dat Ten Hag bijna voor de Duitse ploeg was gestrikt.

In gesprek met BILD laat Sammer weten dat Ten Hag zo'n tien jaar geleden gepolst is voor een functie bij Duitsland Onder-21. Hij was destijds de td van de DFB, maar zag dat Ten Hag uiteindelijk het voorstel van de oosterburen weigerde. "Het liep stuk op afspraken over zijn specifieke verantwoordelijkheden."

Een paar jaar later werkten Sammer en Ten Hag dan toch samen, want de Nederlander verkaste van Go Ahead Eagles naar Bayern München, waar directeur Sammer hem voor het tweede elftal stalde. Sammer is vol lof over Ten Hag en de route die hij gevolgd heeft. "Er is in het trainersvak niet één weg naar de top. Maar als ik Erik zie, zou ik zeggen dat de theoretische aanpak de optimale weg is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen