Prestaties van De Ligt inspiratie voor leeftijdsgenoot Malacia

20 april 2019, 11:09

Het optreden van Matthijs de Ligt tegen Juventus heeft indruk gemaakt op Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia. De back van de Rotterdammers is net zo oud als de Ajax-captain en volgens hem laat De Ligt zien dat je als tiener heel ver kan komen in het voetbal.

In verschillende jeugdelftallen van Oranje was Malacia een teamgenoot van De Ligt. Tegen Moise Kean (Juventus) speelde hij jaren geleden op een jeugd-EK. "Als je ziet wat hij (De Ligt, red.) nu met andere talenten in de Champions League presteert, dan is dat alleen maar inspirerend. Het moet voor ieder talent in de top van Nederland een boost zijn om te zien dat je je potentie moet benutten. Het geeft aan dat je op je negentiende ver kunt komen", aldus de verdediger in gesprek met De Telegraaf.

Malacia, dit jaar niet altijd een basiskracht bij Feyenoord, is nog volop in de strijd om de derde plaats. De vleugelverdediger treedt met Feyenoord zaterdagavond in eigen huis aan tegen concurrent AZ, dat vier punten minder heeft. De tiener rekent op een kolkende Kuip. "AZ gaat dat niet leuk vinden, zo'n intimiderend sfeertje in ons stadion. En het is nog bomvol ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen