Advocaat: Ajax moet clubs compenseren na besluit KNVB

20 april 2019, 09:57   Bijgewerkt: 20 april 2019, 11:07

Ajax moet de beurs trekken vanwege de verplaatsing van speelronde 33. Althans, dat vindt FC Utrecht-trainer Dick Advocaat. De oefenmeester van de Domstedelingen kan zich echter wel vinden in het besluit van de KNVB om de speelronde op te schuiven naar 15 mei.

Dat meldt hij in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Emmen (vandaag, 18.30 uur). Advocaat vindt het 'op zich' goed dat de voetbalbond de belangen van Ajax in Europees verband ten harte neemt. "Maar misschien is het dan wel handig dat Ajax, als ze zoveel geld verdienen, de andere clubs wat compenseert", zijn de woorden van de trainer volgens De Telegraaf.

De ervaren oefenmeester doelt daarmee op de extra kosten die sommige clubs, spelers en supporters plots hebben. In zijn eigen spelersgroep heeft de verschuiving namelijk gevolgen voor de vakantieplannen. "Bij ons heeft de helft van de groep al reizen geboekt voor direct na het seizoen. Hoe ga je dat oplossen? Bij andere clubs zullen ze hetzelfde hebben. Wie draait daar voor op?"

Eerder vandaag toonde Leonid Slutsky (Vitesse) veel begrip voor de verplaatsing. Lees [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/349120/overzicht-alle-berichten-over-het-verplaatsen-van-speelronde-33/,_blank,hier] alle andere reacties op het besluit van de voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen