Wormuth deelt Blaswich, Dalmau én Heerenveen compliment uit

19 april 2019, 23:15

Frank Wormuth vindt dat Heracles Almelo vrijdagavond enigszins tegen de verhoudingen in heeft gewonnen van sc Heerenveen. De Duitse trainer is van mening dat zijn ploeg de 2-1 zege te danken heeft aan doelman Janis Blaswich. Ook deelt Wormuth een compliment uit aan matchwinnaar Adrian Dalmau en de Friese tegenstander.

In gesprek met FOX Sports looft Wormuth zijn doelman. "Janis Blaswich - sc Heerenveen: 2-1. Hij heeft fantastisch gekeept en wij hebben wat geluk gehad", geeft Wormuth toe. "Wat het zegt dat hij man of the match is? Dat wij niet goed hebben gespeeld of dat de tegenstander goed was. De tegenstander deed het fantastisch. We hadden veel moeite met Heerenveen. In de eerste helft hebben we het systeem drie keer moeten omzetten."

Heracles kwam door een rake strafschop van Brandley Kuwas na een halfuur op 1-0, waarna Sam Lammers eveneens vanaf elf meter voor de gelijkmaker tekende. Een kwartier voor tijd maakte Dalmau - afgelopen weekend tegen Feyenoord nog bankzitter - de winnende goal. "Soms moet je hem provoceren, dan doet 'ie het weer", doelt Wormuth op de reservebeurt van de Spanjaard, die vanuit tactische overwegingen niet startte in De Kuip. "We wilden het midden afschermen. Als dat niet lukt, zoals vandaag, dan hebben we grote problemen."

Door de zege stijgt Heracles naar de vijfde plaats en is het dicht bij een ticket voor de play-offs. De komende weken spelen de Almeloërs nog tegen AZ (uit), Excelsior (thuis) en PSV (uit).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen