Van den Berg wéér geschorst: "Ik pleit voor een ander kaartbeleid"

19 april 2019, 22:42

Joey van den Berg boekte vrijdagavond met NEC tegen FC Volendam een belangrijke zege (2-3) in de strijd om een play-offticket, maar pakte in de slotfase wel weer een gele kaart. Het was alweer zijn tiende gele prent van het seizoen, waardoor hij tegen RKC Waalwijk wéér geschorst is. "Lekker systeem dit", lacht hij als een boer met kiespijn.

Een paar minuten voor tijd ontving Van den Berg geel, waardoor hij er maandag niet bij is tegen RKC. Door zijn vele gele kaarten én twee rode kaarten miste de middenvelder dit seizoen al een behoorlijk aantal wedstrijden. "Bij elke kaart ben ik nu geschorst. Ik pleit voor een ander kaartbeleid", grapt hij in gesprek met FOX Sports. "In het buitenland werkt het wel zo. Het is al iets opgeschroefd, maar in deze situatie zit ik nu eenmaal. We kunnen over die kaarten blijven praten, maar dat is de rode draad door mijn hele carrière."

NEC leek vrijdag op bezoek bij Volendam de zege uit handen te geven, maar door een laat doelpunt van Jonathan Okita wonnen de Nijmegenaren alsnog. Daarmee doet de geplaagde club goede zaken in de strijd om een play-offticket. "Als we vandaag hadden verloren, dan was het einde oefening geweest. Nu blijven we de laatste weken meedoen. Dat is lekkerder dan wanneer je nergens meer om voetbalt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen