Schöne genoot van City-Spurs: "Ik kwam niet van de bank af"

Schöne genoot van City-Spurs: "Ik kwam niet van de bank af"

19 april 2019 – Lasse Schöne heeft woensdagavond met volle teugen genoten van de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. De Deense middenvelder keek met veel interesse naar het Engelse onderonsje, daar de winnaar van het tweeluik Ajax' tegenstander in de halve finale zou worden. De clubs maakten er een spektakelstuk van, waarbij Spurs aan het langste eind trok.?Tottenham Hotspur verloor de wedstrijd weliswaar (4-3), maar ging door de 1-0 zege in de heenwedstrijd alsnog door naar de halve finale. "Ik zette de televisie aan toen de eerste goal al was gemaakt. Daarna kwam ik anderhalf uur niet van de bank af. Het was spannend tot het laatste moment", zegt Schöne tegen FOX Sports. Met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Davinson Sanchez en Christian Eriksen heeft Tottenham veel oud-spelers van Ajax in de gelederen. "Leuk dat we al die Ajacieden op bezoek krijgen."

Nadat Ajax dinsdag ten koste van Juventus de halve finale bereikte, had Schöne contact met Eriksen. "Na onze wedstrijd stuurde hij: nou moeten wij het morgen ook maar afmaken, dan zien we elkaar in de halve finale. Gisteren heb ik hem gefeliciteerd", vertelt over het contact met zijn landgenoot. Op 30 april staan Tottenham Hotspur en Ajax voor het eerst tegenover elkaar. Een week later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.

Voor de wedstrijd in Londen speelt Ajax nog in de Eredivisie tegen FC Groningen en Vitesse. "Bij het etentje maakte de trainer duidelijk dat Groningen er snel weer aan komt. We hebben nu een maand met veel, maar ook heel belangrijke wedstrijden. De euforie moet voorbij zijn. We willen kampioen worden. Nu staan we eindelijk waar we willen staan, dat moeten we niet uit handen geven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019