KNVB verplaatst speelronde 33 definitief naar woensdag 15 mei

19 april 2019, 17:50   Bijgewerkt: 27 april 2019, 09:12

De 33ste speelronde van de Eredivisie wordt definitief op woensdag 15 mei gespeeld. Dat bevestigt de KNVB vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De thuisspelende clubs hebben inmiddels de benodigde toestemming van de lokale autoriteiten gekregen. Alle wedstrijden zullen om 19.30 uur van start gaan.

Donderdag werd al duidelijk dat de KNVB voornemens was de een na laatste speelronde naar 15 mei te verplaatsen. Het speelschema van de Eredivisie was door Ajax' succes in de Champions League in een 'bijna onontwarbare knoop' geraakt. De Amsterdammers zouden twee dagen na het uitduel met De Graafschap moeten aantreden tegen Tottenham Hotspur, terwijl het volgens de vastgestelde uitgangspunten niet mogelijk is om twee wedstrijden in drie dagen te spelen.

De KNVB trachtte de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax van zondag 28 april naar vrijdag 26 april te verplaatsen, maar dat bleek geen haalbare kaart. De Nederlandse voetbalbond is van mening dat met de huidige oplossing het sportieve uitgangspunt overeind blijft; in de laatste twee speelrondes zullen alle clubs nog steeds gelijktijdig in actie komen.

Reactie Gudde

"We begrijpen heel goed dat deze verplaatsing voor supporters tot problemen kan leiden. Dat hebben we ook zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Een oplossing was nodig maar helaas konden we niet kiezen uit een optie die nergens pijn zou gaan doen. Dat neemt echter zeker niet weg dat wij dit bijzonder vervelend vinden", aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

"De KNVB wil verder alle clubs, gemeentes en politiekorpsen bedanken voor hun snelle handelen", vervolgt Gudde. "Zonder hun slagvaardigheid zou het niet mogelijk zijn om zo snel tot een oplossing te komen. Nu dat alle betrokkenen en de fans hierdoor duidelijkheid hebben en de sportieve uitgangspunten gewaarborgd zijn, hopen we op een spannend slot aan een mooi en vooral uniek voetbalseizoen."

Het verplaatsen van de speelronde heeft ook het minste effect op de play-offs, die aansluitend op het reguliere seizoen worden gespeeld. Om uiteenlopende ronde konden de play-offs niet nog verder naar achteren worden geschoven. 'Vandaar dat er op een woensdagavond (19.30 uur) moet worden gevoetbald en er niet langer gewacht kan worden tot het weekend erna', aldus de bond.

Schema laatste speelrondes:

Zondag 12 mei

sc Heerenveen – NAC Breda

Feyenoord – ADO Den Haag

AZ – PSV

Willem II – FC Emmen

PEC Zwolle – VVV-Venlo

Ajax – FC Utrecht

Heracles Almelo – Excelsior

Vitesse – De Graafschap

FC Groningen – Fortuna Sittard

Woensdag 15 mei

FC Utrecht – sc Heerenveen

NAC Breda – PEC Zwolle

PSV – Heracles Almelo

Fortuna Sittard – Feyenoord

Excelsior – AZ

De Graafschap – Ajax

VVV-Venlo – Vitesse

ADO Den Haag – Willem II

FC Emmen – FC Groningen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen