Moniz zet Excelsior op scherp in aanloop naar duel met Willem II

19 april 2019, 17:19

Ricardo Moniz heeft zijn spelers in aanloop naar het duel met Willem II op scherp gezet. De opvolger van Adrie Poldervaart nam vrijdag op de training uitgebreid de tijd om zijn ploeg voor te bereiden op de wedstrijd van zondag. Daarbij legde hij het spel vaak stil en kregen enkele spelers er verbaal van langs, bericht RTV Rijnmond.

Moniz is aangetrokken om Excelsior voor de Eredivisie te behouden, maar dan zullen de Kralingers wel beter moeten presteren dan de afgelopen weken. De club uit Rotterdam verloor de laatste zeven wedstrijden en is terug te vinden op de zeventiende plaats. Op de training van vrijdag spaarde Moniz zijn spelers niet. "Ik denk dat het mijn plicht is die confrontatie te zoeken. Ik sta aan hun kant, maar moet wel zorgen dat ze de top halen. Als spelers meer mogelijkheden hebben dan dat ze eruit halen heb ik daar een hekel aan", vertelt de trainer.

"Het gaat om Excelsior en dat begrijpen die jongens. Er is er geen een bij die dat verkeerd opneemt", vervolgt Moniz. "Ik ben maar een trainer, maar ik moet ze leren dat ze ook de confrontatie met zichzelf zoeken zodat ze er 100 procent uithalen. Ik zou een slechte trainer zijn om die confrontatie's uit de weg te gaan."

Na het duel met Willem II speelt Excelsior nog tegen ADO Den Haag, Heracles Almelo en AZ. De Rotterdammers hebben vier punten voorsprong op hekkensluiter NAC Breda en drie punten achterstand op nummer vijftien FC Emmen.

Lees ook: Koster verbaast zich over degradatiezorgen van Excelsior

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen