Guardiola denkt dat City tijdje nodig heeft om wonden te likken

19 april 2019, 16:38

De uitschakeling in de Champions League dreunt na bij Manchester City. De Engelse grootmacht won woensdag in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 van Tottenham Hotspur, maar dat was net onvoldoende voor een ticket voor de halve finale. In aanloop naar het competitieduel van zaterdag - Tottenham is dan weer de tegenstander - ging het op de persconferentie van Pep Guardiola logischerwijs over de wedstrijd van afgelopen woensdag.

"Het doet pijn en we zijn het nog niet vergeten. Het zal tijd kosten om de pijn te verwerken, maar de spelers zullen ermee moeten omgaan. Wat we woensdag op emotioneel vlak hebben meegemaakt, is ongelooflijk. Meer dan 65.000 mensen gingen uit hun dak en een seconde later zat iedereen er helemaal doorheen", doelt Guardiola op het moment in de blessuretijd waarop Manchester City de 5-3 leek te maken, maar het doelpunt van Raheem Sterling na inmenging van de VAR werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De Spaanse trainer geeft verder aan dat het weinig heeft zin om te lang in het verleden te blijven hangen en probeert zich te focussen op de wedstrijd van zaterdag. Wint City dan van de Spurs, dan gaan The Citizens weer aan kop in de Premier League. Daarna speelt de ploeg van Guardiola nog tegen Manchester United, Burnley, Leicester City en Brighton & Hove Albion. Wint City al die wedstrijden, dan prolongeert het de landstitel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen