Emmen wil tegen Utrecht hele grote stap zetten naar handhaving

19 april 2019, 15:43

FC Emmen kan dit weekend een grote stap zetten richting directe handhaving in de Eredivisie. Na vier punten uit twee wedstrijden wacht morgenavond het thuisduel met FC Utrecht. Bij een zege van de thuisploeg wordt het gat met de nacompetitieplaatsen voor even zes punten.

Trainer Dick Lukkien denkt dat zijn ploeg klaar is voor de confrontatie met de ploeg uit de Domstad, waar Emmen eerder dit seizoen verrassend de uitwedstrijd van won met 1-2. "Het besef dat dit belangrijke wedstrijden zijn is er", zegt de coach op de clubwebsite. "Je komt nu in de beslissende fase van de competitie, dan moet je er staan."

Lukkien denkt niet dat de champagne al kan worden ontkurkt bij winst op Utrecht als het gaat om handhaving. "Het is nooit écht gebeurd in deze competitie, maar als we winnen van FC Utrecht zetten we wel weer een grote stap." De trainer kan morgenavond geen beroep doen op de geschorste middenvelder Michael Chacón. Henk Bos, die vorige week tegen NAC Breda nog inviel, leek zijn logische vervanger, maar hij is niet inzetbaar door een blessure.

Cruciaal 

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht wacht voor Emmen dinsdag het mogelijk cruciale uitduel met De Graafschap. Lukkien is daar nog niet mee bezig. "Het is het allergrootste cliché, maar de eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkste. Ik ga gewoon voor de opstelling waarmee we de meeste kans hebben om te winnen. Tijdens de wedstrijd heb je dan in je achterhoofd dat er dinsdag weer een wedstrijd is, maar niet meer dan dat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen