Buijs wil met Groningen 'lastige horde' zijn voor Ajax

19 april 2019, 15:19   Bijgewerkt: 19 april 2019, 15:35

Danny Buijs stak dinsdag een vuistje in de lucht toen hij Ajax met 1-2 zag winnen van Juventus en zo de halve finale van de Champions League zag bereiken. Maar hij hoopt de Amsterdammers morgenavond wel dwars te zitten in de titelstrijd met PSV door met FC Groningen voor een stunt te zorgen en tegen Ajax een resultaat te boeken.

Buijs was blij met de overwinning van Ajax in Turijn, zo zegt hij op de clubsite. "Het is gewoon fantastisch voor het Nederlandse voetbal, dat een paar jaar geleden nog in zwaar weer zat." Hij hoopt dat er zaterdagavond in Groningen net zo'n mooie wedstrijd op de mat wordt gelegd. "Ajax is een kwaliteitsploeg en dat je daartegen mag en kan spelen in een uitverkocht stadion, is geweldig."

Ajax moet in het noorden winnen om de koppositie in de Eredivisie vast te houden, terwijl Groningen nog meedoet in de strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Buijs denkt Ajax pijn te kunnen doen. "Wij zijn één van de vier hordes voor hen in de titelrace en wij zullen een lastige horde zijn. We zullen Ajax niet moeten laten voetballen. Wij moeten in de duels komen, want daar ligt normaal gesproken ook onze kracht."

Tip voor KNVB

Behalve een vooruitblik op de wedstrijd tegen Ajax, had Buijs ook nog een tip voor de KNVB met betrekking tot het verplaatsen van wedstrijden in de Eredivisie in de toekomst om Nederlandse clubs in Europa meer rust te geven. "Misschien zou het al helpen om alleen de allerlaatste speelronde allemaal op het gelijke tijdstip aan te vangen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen