Ten Hag richt blik na CL-succes weer vol op FC Groningen

19 april 2019, 15:12   Bijgewerkt: 19 april 2019, 19:37

Ajax-trainer Erik ten Hag genoot de laatste dagen met volle teugen van het succes van zijn ploeg in de Champions League, maar wil de blik weer volledig richten op het treffen met FC Groningen. Om zijn ploeg optimaal voor te bereiden op dat duel, neemt hij met zijn elftal een hotelovernachting in het noorden. "Want ik wist dat we of met euforie of met teleurstelling terug zouden komen uit Turijn. Dus wilde ik ze een dag niet op de club hebben, maar nu moet de focus weer volledig op Groningen."

Dat vertelde Ten Hag over zijn keuze om in een hotel te gaan. Een dag eerder hadden de spelers nog vrij gekregen van de coach, maar nu moet de blik weer volledig op het Eredivisie-duel. En dus neemt Ajax - normaliter alleen voor Europese duels - een hotelovernachting in het noorden. Want makkelijk wordt het niet. "Groningen is na de winter aan een flinke opmars bezig, ze behalen veel meer punten dan voor de winterstop. Het is dus een lastige opdracht, maar hoe lastig? Dat ligt aan ons", zei Ten Hag.

{image[333844][right-half][]}Fitte selectie op Mazraoui na

Dat doet de coach met vrijwel een fitte selectie, alleen Noussair Mazraoui is er na zijn enkelblessure in elk geval niet bij en ontbreekt ook tegen FC Groningen én Vitesse. "De spelers zijn fysiek fit en ze beleven ook succeservaringen. Dan heb je energie", weet Ten Hag, die al vanaf de eerste dag in het seizoen de schema's voor elke speler individueel opstelde. "We hebben continu gedifferentieerd bij de spelers."

Hoewel het tijdens de persconferentie uiteraard veel over de Champions League ging, wilde Ten Hag de focus houden op het treffen met FC Groningen. "Want dat hebben we het hele seizoen goed gemanaged. Je moet de blik hebben op wat er actueel is. We strijden nog mee op drie fronten, maar het gaat nu om de titel. We moeten alle energie aanwenden om FC Groningen te verslaan."

Champions League

Toch ging het uiteraard ook over de halve finale tegen Tottenham Hotspur, een mooie loting vond ook Ten Hag. "Een geweldig affiche, maar dat is de halve finale van de Champions League altijd", aldus de Ajax-trainer. "Ik had graag tegen Guardiola gespeeld, want ik geniet van hoe zijn teams voetballen. Maar dit is ook geweldig. Of we favoriet zijn? Met deze financiële verhoudingen is Ajax altijd de underdog. Maar ook de underdog kan winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen