Van Bommel snapt KNVB en gelooft nog in de landstitel

19 april 2019, 14:25   Bijgewerkt: 19 april 2019, 15:15

PSV-trainer Mark van Bommel heeft vrede met het voornemen van de KNVB om speelronde 33 te verplaatsen naar 15 mei. Hoewel de oefenmeester van de Eindhovenaren erkent dat het verre van ideaal is, begrijpt hij de voetbalbond ook. "Ik ben het er volledig mee eens dat wanneer je op zondag speelt je op dinsdag geen Champions League kunt spelen."

Dat vertelt hij op het clubkanaal over de halve finale van rivaal Ajax. Hoe de oefenmeester de tweënhalve week rust die kan ontstaan in het speelschema van PSV gaat invullen, weet hij nog niet. "Oefenwedstrijden, wanneer geef je vrij, trainingen aanpassen: denk aan dat soort dingen. Het is niet ideaal, maar zolang het nog niet zo ver is gaan we ons er nog niet op voorbereiden", aldus de coach, die vooral bezig wilde zijn met het treffen van dit weekend.

Dan staat de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op de rol, de vorige keer won PSV met liefst 0-7. "Die wedstrijd was in september. Dat heeft geen invloed op het duel van komende zondag", wilde Van Bommel van geen revanche gevoelens weten bij de opponent. Een dergelijke uitslag kan PSV nu goed gebruiken om het flink uitgelopen gat in doelsaldo met Ajax nog goed te maken. Ondanks die ontwikkeling, gelooft de trainer nog altijd in de landstitel.

"Wij hebben zeker niet het gevoel al dood en begraven te zijn. Hoe ik het bekijk? Dat we in punten gewoon gelijk staan met Ajax", aldus Van Bommel. "Wanneer we spelen zien we wel, vier keer winnen moeten we zeker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen