Eijer noemt duel met NAC Breda de 'wedstrijd van de waarheid'

19 april 2019, 13:55   Bijgewerkt: 19 april 2019, 14:04

Voor Fortuna Sittard breekt dit weekend de 'wedstrijd van de waarheid' aan, zo vindt trainer René Eijer. Als er gewonnen wordt van NAC Breda in eigen huis, dan kunnen de Limburgers niet alleen meer niet langer rechtstreeks degraderen naar de Eerste Divisie, ook zet het een reuzenstap om definitief in de Eredivisie te blijven en de nacompetitie te ontlopen.

Dat beseft Eijer tegenover De Limburger en dus trainde hij vrijdag besloten en daarbij zag hij dat zijn elftal klaar is voor het belangrijke duel. "Het is een cruciale wedstrijd, ik hoop dat iedereen dat zich beseft. Op basis van de trainingen denk ik dat we er klaar voor zijn", aldus de coach. "Al dacht ik dat een week geleden voor het duel met VVV-Venlo ook."

Destijds kwam de ploeg in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Om te zorgen dat het tegen NAC Breda beter gaat, werd dus de besloten training ingelast. Geen gewoonte van Eijer. "We wilden wat tactische dingen doornemen", was zijn uitleg. Behalve de langdurig geblesseerden, Gavin Vlijter, Rowen Koot, Wessel Dammers en Djibril Dianessy (wel weer bijna helemaal fit) en de geschorste José Rodriguez kan Eijer over iedereen beschikken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen