Allegri wil titel na Ajax-show: "Teleurstelling wegnemen"

Allegri wil titel na Ajax-show: "Teleurstelling wegnemen"

19 april 2019 – Massimiliano Allegri wil het liever niet meer hebben over de uitschakeling in de Champions League door Ajax, maar vooruitkijken naar het aanstaande kampioenschap van Juventus. Ook gaat de oefenmeester in op de toekomst van Cristiano Ronaldo bij zijn club.Bij een overwinning of gelijkspel thuis tegen Fiorentina pakt Juventus morgen de achtste landstitel op rij. Ondanks dat ging het op de persconferentie voorafgaand aan deze kampioenswedstrijd vooral over afgelopen dinsdag, toen Juventus door Ajax uit de Champions League werd geknikkerd (1-2). "We speelden de kwartfinales van Champions League niet in de beste omstandigheden", doelt Allegri op de vele blessures in zijn ploeg. Desondanks noemt hij de nederlaag terecht. "Maar ik kan mijn jongens niets verwijten, zij mogen trots zijn."

Lees ookAllegri: "Ajax volledig verdiend naar de halve finale"

Historisch doel
De focus moet wat Allegri betreft weer gaan liggen op het behalen van de naar eigen zeggen speciale landstitel. "We moeten vooruitkijken en de teleurstelling wegnemen. We zijn een stap verwijderd van een historisch doel, namelijk de achtste opeenvolgende titel. Dat is een bron van trots voor iedereen. Morgen moet een feest worden en we moeten ervan genieten, zonder negativiteit. Het zou geen zin hebben om het niet te vieren."

Als Juventus die titel pakt, is er volgens Allegri sprake van een positief seizoen. "Het is een resultaat van geweldig werk, ondanks een jaar met problemen zoals blessures. Dit jaar is er een geweldige klus geklaard met het winnen van de supercup en de landstitel in een moeilijk seizoen. We hebben de helft van onze doelstellingen gehaald."

Ronaldo
Allegri ging ook nog specifiek in op Cristiano Ronaldo. De Portugese superster was met name naar Turijn gehaald om met Juventus eindelijk weer eens een Champions League te gaan winnen. Het is volgens de trainer niet zo dat hij nu weer vertrekt uit Italië, aangezien dat doel door toedoen van Ajax is mislukt. "Hij is net zo teleurgesteld als wij allemaal, maar Cristiano is de toekomst van Juventus. Hij deed het dit jaar erg goed en zal het volgend jaar opnieuw doen. Wij moeten het jaar helder gaan evalueren. Wat hebben we goed gedaan en wat minder? En daarna opnieuw beginnen om het beter te doen", besluit Allegri.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019