Achilles '29 Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie

Achilles '29 Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie

19 april 2019 – Het avontuur van de Achilles '29 Vrouwen in de Eredivisie zit erop. Vanaf volgend seizoen zal de club uit Groesbeek niet meer in de Eredivisie te bewonderen zijn: door alle financiële problemen is het hoofd niet meer boven water te houden - ondanks alle goede pogingen. Trainer Jürgen Schefczyk vindt het erg jammer. "Want deze club heeft de nek uitgestoken in de voetbalpiramide van de KNVB", vertelt de trainer.Tegenover FCUpdate.nl reageert de coach op het nieuws. "We zijn de enige amateurclub die het geprobeerd heeft om in de top van het vrouwenvoetbal overeind te blijven en daarvoor verdient de vereniging heel veel respect", vindt de coach van het team dat in 2016 de Eredivisie inging. Nadat de BVO Achilles failliet ging, bleek een vrouwenteam in de Eredivisie - ondanks veel pogingen om samen te werken met diverse clubs - niet meer haalbaar. "Er is de afgelopen maanden van alles geprobeerd om een goede organisatie neer te zetten, maar dat was met de huidige stand van zaken niet mogelijk. Dinsdagavond is de uiteindelijke beslissing genomen."

Voor de toekomst van het vrouwenvoetbal betekent dat er nog maar acht clubs overblijven, al komt Feyenoord er op termijn bij. "Die beginnen komend seizoen een Onder 19 team in de voetbalpiramide", weet de ervaren Schefczyk, die dat een goede zaak vindt. Alleen jammer dat er na dit seizoen geen club meer in het oosten zit. "Maar dit seizoen maken we uiteraard netjes af voor de club en speelsters." Vrijdagavond gaat de hekkensluiter op bezoek bij sc Heerenveen.

Vanaf komend seizoen moeten alle huidige spelers van Achilles '29 dus op zoek naar een nieuwe club. Voor een klein deel is dat al gelukt, voor de rest zoeken Schefczyk en Achilles '29 nog een oplossing. "We zijn daar nog wel een beetje verantwoordelijk voor. Maar we hebben een hele jonge groep, met speelsters van soms nog maar vijftien of zestien jaar. Dus ik denk dat we voor iedereen wel een plek vinden, al zal dat ook deels bij de amateurs zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 mei 2019

  2. dinsdag 21 mei 2019