Transferweekje: Demasqué Ajax, stilte bij Feyenoord en Lukaku

20 april 2019, 15:09

Als het seizoen zijn climax nadert en de zomerse transferwindow voorzichtig in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds meer draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Demasqué Ajax {image[333855][right-half][]}

Hoe beter de prestaties in de Champions League worden, hoe moeilijker het voor Marc Overmars wordt om zijn selectie bij elkaar te houden. Want na de spectaculaire zege op Juventus namen de transfergeruchten in Europa toe. Sevilla zou volgens El Desmarque al jarenlang een oogje hebben op Hakim Ziyech en hem nu willen halen. FC Barcelona heeft volgens diverse Spaanse media haast gezet achter de komst van Matthijs de Ligt en die transfer zou ook al in kannen en kruiken zijn. Bij Real Madrid valt volgens Marca de naam van Donny van de Beek en ook voor David Neres is de nodige interesse. Er wordt verwacht dat er minimaal nog vijf á zes (!) basisspelers vertrekken en dat betekent dat de demasqué van Ajax na Frenkie de Jong nog lang niet ten einde is.

Met het zeer teleurstellende seizoen, het aanstaande afscheid van Robin van Persie, de terugkeer van Cuco Martina en Jordy Clasie en de komst van Jaap Stam zou je transferdrukte verwachten in De Kuip. Of op z'n minst (toenemende) geruchten, maar het stil in Rotterdam-Zuid. Door het aanstaande vertrek van Martin van Geel is er geen technisch directeur die beslissingen nemen kan over de selectie van komend seizoen. Wat wordt er gedaan om een nieuwe en frisse start te maken? Onder Stam zal het absoluut anders moeten, maar daarvoor zijn ook nieuwe spelers nodig. En dus moet Feyenoord snel de zaken bestuurlijk goed voor elkaar hebben, anders komen er wel heel weinig transfers. Want volgens Voetbal International zou Stam bijvoorbeeld Younes Namli meenemen naar De Kuip, maar wie moet die transfer rondmaken? Werk aan de winkel voor Jan de Jong dus!

Lukaku weg bij ManU?

Het zorgde in de Champions League al voor scheve gezichten, maar volgens het Italiaanse Calciomercato vertrekt smaakmaker Leroy Sané zeer spoedig bij Manchester City. In het CL-tweeluik werd de Duitser door manager Pep Guardiola slechts tien minuten gebruikt. Dat schopt tegen het zere been van de vleugelspeler, die zijn jeugdopleiding bij Schalke 04 genoot, aan en hij speelt zodoende in op een vertrek uit Manchester. Zijn contract loopt nog twee jaar door, maar als Sané weigert te verlengen lijkt een transfer naar Juventus of Bayern München bespreekbaar. Door de goede prestaties bij Duitsland en de koploper van de Premier League heeft de aanvaller aan interesse weinig te klagen.

Kapitaal bij de Koninklijke

Fabio Capello was tot tweemaal toe voor een korte periode de trainer van Real Madrid, maar is nog altijd goed op de hoogte van de zaken in Spanje. Volgens de trainer gaat de Koninklijke hoge ogen gooien op de transfermarkt deze zomer. De topclub, die dit seizoen zonder prijzen gaat besluiten, smijt het geld over een paar maanden namelijk over de balk. "Ik was in Barcelona, waar mij werd verteld dat Real Madrid liefst 500 miljoen euro kan investeren", aldus Capello tegenover Sky Sport Italia. Hoewel het bedrag surrealistisch klinkt, weet Capello het zeker. "dat antwoord kwam van iemand die heel veel van de club weet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen