Laatste kans Heerenveen: "In Almelo weleens flinke tetter gehad"

19 april 2019, 09:28

SC Heerenveen moet vrijdagavond op bezoek bij Heracles Almelo winnen, wil het nog enigszins aanspraak maken op de play-offs voor Europees voetbal. Dat wordt echter een pittige opgave, want de Almeloërs presteren sterk in eigen huis. "Tien overwinningen, dat zegt genoeg", aldus trainer Johnny Jansen.

Heracles, de nummer zes in de Eredivisie, kan juist een stap zetten naar definitieve plaatsing voor het seizoenstoetje. "Heracles heeft die klassering afgedwongen. Het is een sterk elftal met middenvelders die graag aan de bal komen, buitenspelers die ook naar binnen trekken en backs die mee opkomen", aldus Jansen op het clubkanaal van Heerenveen. "Ze spelen dynamisch en gevarieerd, daar moeten we een plannetje voor maken."

Jansen, die vorige week de ontslagen Jan Olde Riekerink opvolgde, wil wilskracht zien bij zijn elftal. "Heerenveen heeft het altijd lastig in Almelo, we hebben erin het verleden ook weleens een flinke tetter gehad. En kunstgras maakt een verschil. De bal rolt sneller, het is gewoon anders voetballen op kunstgras en dat is Heracles gewend. Maar we moeten ons laten zien en ten opzichte van Groningen weer een stapje maken."

Meevaller is de terugkeer van Sam Lammers en Stijn Schaars. Zij ontbraken zondag in de Derby van het Noorden, maar zijn tegen Heracles weer inzetbaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen