'FC Barcelona-talent Simons staat voor eerste profcontract'

19 april 2019, 08:05

Nederlander Xavi Simons is een van de groeibriljanten uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en omdat de middenvelder binnenkort zijn zestiende verjaardag viert, staat hij op het punt om zijn eerste profcontract te tekenen in Catalonië. Vader Simons sr. merkt dat er veel speelt rondom zijn zoon. "Toen het Nederlandse voetbal volgens veel mensen in een crisis was beland, ging het opeens over Xavi."

Dat vertelt zijn vader tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat hij er gelukkig aan zat te komen, en dat we geduld moesten hebben. Dat jochie was pas dertien jaar en liep lekker vrijuit te voetballen", vertelt hij. "Dat is wel apart, zeker omdat heel veel mensen hem nog nooit hebben zien spelen." Inmiddels is Xavi, die meermaals Ballon D'Or voor de jeugd won, vijftien jaar en zit een eerste profcontract in Barcelona in de pijplijn.

Dat ze in Catalonië en Nederland lyrisch zijn over het talent, doet Simons sr. goed, al moet het ook niet doorslaan. "Laat hem lekker voetballen, lekker ontwikkelen. Hij is niet bezig met wereldberoemd worden, hij wil een goede voetballer worden", weet zijn vader. "Dat hij nu al veel aandacht krijgt? Dit is een nieuw tijdperk, zo werkt het. Xavi weet ook wel dat hij nog lang niet in het Nederlands elftal speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen