'Scherpen vertrekt naar Ajax, presentatie nog even uitgesteld'

'Scherpen vertrekt naar Ajax, presentatie nog even uitgesteld'

19 april 2019 – Kjell Scherpen maakt de overstap naar Ajax. De negentienjarige doelman en de Amsterdammers hebben een akkoord over een meerjarig contract. Omdat het een gevoelige transfer betreft, wordt de officiële presentatie van Scherpen nog even uitgesteld. Waarschijnlijk volgt die na het seizoen.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Scherpen meldde zich woensdag tegelijkertijd met Kik Pierie op De Toekomst voor de medische keuring. Waar Ajax de verdediger van sc Heerenveen die dag presenteerde, moet de huidige keeper van FC Emmen nog even zwijgen.

Dit heeft te maken met de gevoeligheden rondom de transfer. Een deel van Ajax' achterban wil Scherpen niet hebben, omdat de jeugdinternational eerder zijn voorkeur uitsprak voor Feyenoord en op jongere leeftijd anti-teksten twitterde over zijn aanstaande club.

Bij een officiële presentatie komen dit weer naar boven. Scherpen én Emmen kunnen dat niet gebruiken, omdat ze tegen degradatie spelen en Ajax wil zich zo goed en rustig mogelijk voorbereiden op de climax van het seizoen, waarin de Amsterdammers kans maken op de treble. Daarom tilt de Eredivisie-koploper de bekendmaking over het seizoen heen.

gerelateerd