Koeman lovend over Ajax: "Ook als liefhebber geniet ik"

27 april 2019, 10:19

Het succes van Ajax in de Champions League doet Ronald Koeman meer dan deugd. De bondscoach van het Nederlands elftal is niet alleen blij voor het Nederlandse voetbal, maar geniet ook als voetballiefhebber van de prestaties van de Amsterdammers.

Koeman merkt dat het sinds zijn aanstelling bij de KNVB beter gaat met het Nederlandse voetbal. "Maar dat je dan iets meer dan een jaar later de finales van de Nations League speelt en dat Ajax in de halve finale van de Champions League staat, dát had ik ook niet durven voorspellen", zegt hij tegen Voetbal International. "Maar ik behoorde ook niet tot de groep mensen die stelde dat wat er nu gebeurt, nooit meer mogelijk zou zijn. Na regen komt altijd zonneschijn. Voetbal gaat in golfbewegingen, daarna om ontwikkeling. Ajax en PSV jagen elkaar op in de Eredivisie, in de Champions League leren ze snel en met Oranje hebben we ook een aantal stappen gezet. Maar als je nu over Ajax praat, gaat het om reuzenstappen. Ook als liefhebber geniet ik ervan."

Over het verplaatsen van de gehele 33ste speelronde is Koeman positief. Hij vindt dat veel moet wijken om Ajax de ruimte te geven om zich goed voor te bereiden op de halve finales. "Ik vind dat een goede zaak", reageert de oud-coach van Ajax. "We hebben vaak gezegd dat we meer naar het buitenland moeten kijken, nou, daar gebeurt zoiets wel vaker. Wat Ajax presteert is zo goed voor het totale Nederlandse voetbal, dat het normaal is dat we ze helpen. Ik kijk uit naar die halve finales en hoop op nog meer, want alles is mogelijk. En daarna moeten we die lijn proberen door te trekken met Oranje tijdens de Nations League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen