Uneken volgt Haar op als trainer van Jong PSV

18 april 2019, 15:37   Bijgewerkt: 18 april 2019, 16:09

Peter Uneken is de nieuwe trainer van Jong PSV. De voormalig verdediger is daarmee de opvolger van Dennis Haar, die vanaf komend seizoen deel uitmaakt van de technische staf van FC Utrecht, waar hij onder John van den Brom gaat werken. Uneken was de afgelopen twee jaar al werkzaam als assistent bij de beloftenploeg in Eindhovenaren en zal dus met een voor hem bekend bijltje gaan hakken.

Dat maakt PSV bekend via de officiële kanalen. Twan Scheepers wordt de assistent-trainer van Uneken, die ervaring op deed als assistent-trainer van Jong PSV. "Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. De afgelopen jaren heb ik van PSV de kans gekregen te groeien. Daardoor heb ik constant stappen kunnen maken", aldus Uneken. "De ambitie om coach in het betaald voetbal te worden groeide ondertussen ook. PSV en ik hebben naar elkaar toe onze ambities uitgesproken en daar past de rol van trainer/coach van Jong PSV perfect in."

Ook John de Jong is blij met het nieuws. "De aanstelling van Peter past in de filosofie van de club", zegt de technisch manager. "We willen niet alleen spelers door laten stromen, maar ook trainers. Peter heeft zijn Coach Betaald Voetbal behaald in de periode dat hij assistent was bij Dennis Haar en de doorstroom naar hoofdtrainer Jong PSV past dan ook perfect in zijn ontwikkeling."

De voormalig verdediger was als speler actief bij FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport. Als trainer werkte hij ook voor de club uit Den Bosch en bij NEC, alvorens hij in 2014 overstapte naar Eindhoven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen