Groenendijk wil sterke reeks met ADO doortrekken tegen PSV

Groenendijk wil sterke reeks met ADO doortrekken tegen PSV

18 april 2019 – Alfons Groenendijk beseft dat ADO Den Haag zich met de zeges op FC Utrecht en AZ definitief heeft veilig gespeeld in de Eredivisie en wil nu vooral omhoog kijken. De oefenmeester, die recentelijk zijn contract verlengde in de Hofstad, wil met een schuin oog nog omhoog kijken en dus komend weekend winnen van PSV. Met die ploeg staat na de forse nederlaag in eigen huis nog een rekening open."We hebben ons definitief uit de problemen gespeeld", zei de coach over de strijd tegen degradatie op het clubkanaal. "We zijn effectief de laatste weken. Daarin moest de overlevingsmodus aan, we moesten naar beneden kijken, maar de jongens hebben het uitstekend ingevuld en gekoppeld aan goede resultaten."

Hoewel de coach niet alleen maar wil blijven hangen in de verdedigende tactiek en het spelen op de counter, was dat de laatste weken wel heel effectief. En dus wordt die speelwijze vermoedelijk ook tegen PSV gebruikt. "We moeten goed beseffen op welke manier we hebben gewonnen. Natuurlijk wil je met ADO ook graag ander voetbal spelen en niet alleen maar verdedigen."

Maar zolang het effectief is en resultaat oplevert, laat ADO het niet zomaar los. Groenendijk: "We moeten tegen PSV laten zien dat we niet voor niets van FC Utrecht en AZ hebben gewonnen. Ook in Eindhoven willen we op een bepaalde manier weer een goede wedstrijd neerzetten en misschien wel iets halen", aldus de coach, die het heenduel met 0-7 - de dikste nederlaag uit zijn loopbaan - nog goed kan herinneren. "Maar zij zitten niet in hun beste fase, dat zie je ook tegen De Graafschap."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 november 2019

  2. donderdag 21 november 2019

  3. woensdag 20 november 2019