Schotland heeft onvoldoende vertrouwen en ontslaat bondscoach

18 april 2019, 13:22

Schotland heeft bondscoach Alex McLeish ontslagen. De bond vindt het tijd voor veranderingen, na de 3-0 nederlaag tegen Kazachstan in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Dat Schotland zijn tweede wedstrijd wel won van San Marino (2-0) is onvoldoende gebleken voor het vertrouwen in McLeish.

De ontslagen bondscoach begon vorig jaar februari aan zijn job. Met McLeish promoveerde Schotland naar Divisie B van de Nations League, wat de Schotten een extra kans oplevert voor EK-kwalificatie. In het reguliere kwalificatietoernooi is het land dus belabberd gestart en moet McLeish wijken. Schotland zit de groep met België, Cyprus, Rusland, Kazachstan en San Marino.

"De prestaties en resultaten als geheel, en in het bijzonder de manier waarop werd verloren in Kazachstan, hebben niet de verwachte voortgang geboekt. Met dat in gedachten hebben we besloten om met een nieuwe bondscoach te proberen", aldus bestuursvoorzitter Ian Maxwell op het kanaal van de Schotse bond.

McLeish was in het verleden trainer bij onder andere Genk, Aston Villa en Rangers. Ook had hij de nationale ploeg van Schotland al eens eerder onder zijn hoede.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen