Wedstrijd van de Week: pakt Stevens punten tegen Hoffenheim?

18 april 2019, 15:44

Huub Stevens vecht met Schalke 04, vorig seizoen nog de nummer twee van de Bundesliga, als interim-coach vol tegen degradatie. Dat doet het tegen de toekomstige club van Ajax-assistent Alfred Schreuder, die vanaf volgend seizoen het trainersstokje overneemt van Julian Nagelsmann. Daardoor is het onderonsje in de Bundesliga zeer interessant en is het duel gekozen tot 'Wedstrijd van de Week' bij FCUpdate.nl. 

Head to Head

Wedstrijden: 22

Winst Schalke 04: 8

Winst 1899 Hoffenheim: 8

Gelijkspel: 6

Hoewel Schalke 04 dit seizoen in moeilijkheden verkeert, werd er eerder op bezoek bij Hoffenheim niet verloren (1-1) en is ook de thuisreeks tegen de ploeg van Julian Nagelsmann meer dan uitstekend. De laatste keer dat er in eigen huis werd verloren was in 2014 in de DFB-Pokal (1-3), terwijl de laatste thuisnederlaag in de Bundesliga uit 2011 dateert. In dat kader kan Huub Stevens hopen op belangrijke punt(en) in de strijd tegen degradatie, waarbij hij Klaas-Jan Huntelaar overigens uitermate goed had kunnen gebruiken. In de onderlinge duels met Hoffenheim is hij met acht treffers minimaal twee keer zo succesvol als elke andere speler in het verleden bij deze ontmoetingen.

Key players

Daniel Caligiuri

Eén van de weinige spelers waar Schalke 04 dit seizoen op kan rekenen is de multifunctionele Daniel Caligiuri. Hij weet - onder Stevens als rechtshalf - wekelijks zijn gebruikelijke niveau te halen. De 31-jarige Duitser miste slechts drie wedstrijden, vanwege een schorsing en een blessure die hem twee duels aan de kant hield. In die duels zette hij vier doelpunten en evenzoveel assists achter zijn naam. Extra knap, omdat hij voor de komst van Stevens vaak als rechtsback speelde. Het maakt van Caligiuri de meest waardevolle speler van Schalke 04 op dit moment.

{image[317920][right-half][]}Andrej Kramaric

Een oude bekende van Feyenoord: Andrej Kramaric stond in het verleden in belangstelling van de Rotterdammers én hij maakte in de Europa League namens Rijeka een hattrick tegen Feyenoord. Dat was in 2014, inmiddels speelt de 27-jarige Kroaat alweer drie jaar voor Hoffenheim. De teamgenoot van Joshua Brenet bewijst nog steeds een uitstekend neusje voor de goal te hebben. Vijftien doelpunten, waarvan zes in de laatste zeven wedstrijden, liet Kramaric dit seizoen al noteren. Het is zijn meest productieve seizoen in de Bundesliga en dat terwijl hij als tien opereert achter de beide centrumspitsen.

Team

{image[332570][left-half][]}Schalke 04

Onder Huub Stevens is de discipline maar weer eens flink aangehaald bij Schalke 04.  Wie niet mee wil, valt keihard af onder de genadeloze Nederlander, die zelfs Nabil Bentaleb uit de selectie zette omdat hij meer bezig was met de geboorte van zijn tweeling dan met het team. De banneling is inmiddels weer in genade aangenomen, want Stevens ziet ook dat zijn ploeg vooral kwaliteit mist. En dus heeft Stevens de boel achterin dichtgespijkerd, getuige de weinige tegengoals die Die Königsblauen krijgen onder de Nederlander. Zelf scoren gaat de ploeg echter nog niet gemakkelijk af, waardoor het vijf duels voor het einde nog altijd niet veilig is. Bonuspunten tegen Hoffenheim zijn meer dan welkom, met nog zware duels (onder andere Borussia Dortmund & Bayer Leverkusen) op de rol.

Hoffenheim

Ondanks het feit dat Nagelsmann nog voor dit seizoen zijn afscheid aankondigde, doet zijn elftal het wederom uitstekend. Hoewel de seizoenstart iets minder was, is de weg omhoog vol ingezet en is uitzicht op Europees voetbal nog altijd reëel. De vierde of derde plaats van de laatste jaren wordt niet geëvenaard, maar dat Nagelsmann zijn spelers ondanks zijn naderende verrek nog kan raken, is duidelijk. Vanaf volgend seizoen staat Alfred Scheuder aan het roer bij de club uit een dorp met nog geen vierduizend inwoners. Veel beter dan het de laatste seizoenen gaat, kan het bijna niet…

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Schalke 04 nipt de favoriet voor de zege.

Winst Schalke: 37.8%

Gelijkspel: 29%

Winst Hoffenheim: 33.2%

De verwachting is dat Schalke 04 in totaal 33 punten pakt in deze competitie en dat aantal is normaliter genoeg voor rechtstreekse handhaving. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen