De tops en flop van een heroïsche Champions League-avond

18 april 2019, 12:00

Het was wederom een voetbalavond die niet snel vergeten zal worden: Tottenham Hotspur schakelde Manchester City op heroïsche wijze uit, met een absolute hoofdrol voor de VAR. Een doelpunt van de Spurs werd goedgekeurd, een treffer van City afgekeurd: het werd een achtbaan doorheen emoties. Dat was anders in Portugal, waar Liverpool na de simpele thuiszege eveneens de halve finale bereikte. 

Tops

1. Schorsingsdrift Liverpool

Liverpool is in een Engelse titelstrijd verwikkeld met Manchester City die zijn weerga niet kent, toch betekent dat niet dat de ploeg met de handrem op speelt. Afgelopen zondag werd Chelsea nog verslagen en met een 2-0 zege op zak ging de ploeg met alle grote sterren op het veld gewoon door met scoren in Porto. Dat deed het eerder ook al op bezoek bij Bayern München, tegen Rode Ster Belgrado en bijvoorbeeld tegen Paris Saint-Germain. Ondanks dat de halve finale ze niet meer kon ontgaan, bleef de voet het laatste kwartier op het gaspedaal. Ook Virgil van Dijk leverde zijn aandeel door uit een corner raak te knikken.

{image[333891][right-half][]}2. Sterling

Twintig seconden, misschien dertig, dacht Raheem Sterling met het volbrengen van zijn hattrick een heldenrol te hebben. Na vier minuten maakte hij de treffer van de Spurs ongedaan met een heerlijke pegel in de verre hoek en na twintig krankzinnige minuten scoorde hij wederom, ditmaal bij de tweede paal. Dat City het uiteindelijk niet redde, valt de aanvaller niet te verwijten. Hij deed wat hij moest doen, ook toen het vlak voor tijd heel spannend werd. Helaas voor hem kwam zijn ploeggenoot Sergio Agüero teruglopen uit buitenspel en sloeg zijn vreugde-uitbarsting sneller dan hij wilde om in hevige teleurstelling.

3. Pochettino

Tottenham Hotspur gaf dit seizoen geen cent uit aan nieuwe spelers. Zowel in de zomer als in de winter hield Spurs opvallend genoeg de hand op de knip. Mauricio Pochettino - en vooral ook de clubleiding - vertrouwde op het spelersmateriaal dat Tottenham vorig seizoen de derde plaats in de Premier League opleverde. Het transferbeleid zorgde voor gefronste wenkbrauwen, maar het gelijk is aan de zijde van Pochettino. Tottenham staat voor het eerst in de halve finale van de Champions League en daar mag het Poch dankbaar voor zijn.

4. Son

Ajax mag van geluk spreken dat Heung-min Son geschorst is voor het heenduel in de halve finale. Want de Zuid-Koreaan is het hele seizoen al on fire, vooral ook in het tweeluik met Manchester City. Een week geleden maakte Son het enige doelpunt en woensdagavond nam hij de eerste twee treffers voor zijn rekening. Alles wat Sonny aanraakte, veranderde in goud. En dan ook nog die werklust van hem maakt hem een absolute topspeler. Wat zullen hij en Tottenham balen van de gele kaart.

Flops

1. Géén Europees succes City

Pep Guardiola heeft Manchester City heel veel moois gebracht, maar met alle miljoenen euro's aan investeringen, heeft de Catalaanse coach op Europees gebied gewoon keihard gefaald. Eerst werd het uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League door AS Monaco, vervolgens volgde het debacle tegen Liverpool en dit jaar zat het niet mee tegen Tottenham Hotspur. Ongelukkig, dat zeker. Maar drie keer geen potten kunnen breken in het miljardenbal is geen toeval: was de coach in het uitduel met de Spurs te afwachtend?

2. Blunderende Laporte

Dit seizoen is Aymeric Laporte Manchester City's beste verdediger, maar in de eerste vijftien minuten tegen Tottenham Hotspur even niet. Twee keer leverde Laporte zomaar in, beide keren kreeg de Fransman een peperdure rekening op zijn bordje. Laporte zette Heung-Min Son zelf vrij voor Ederson, tien minuten later leed hij knullig balverlies en vond Christian Eriksen Son voor zijn tweede doelpunt. Is dit de reden dat Didier Deschamps de achterhoedespeler volledig links laat liggen voor Les Bleus?

3. Pepe

Met het aantrekken van de zeer ervaren Pepe hoopte FC Porto een baken van rust achterin te halen, iemand die leiding kon geven aan de achterhoede in de knock-outfase van de Champions League. Maar echt goed gelukt is dat niet: de routinier pakte in twee van zijn drie optredens een gele kaart - door de eerste was hij zelfs geschorst tegen Liverpool in het heenduel - en aan de bal was het ouderwets matig bij de achterhoedespeler. Het positieve was dat hij wel de meeste intercepties had van alle FC Porto-spelers, al zei dat misschien nog wel meer over zijn ploeggenoten dan over zijn eigen spel.

4. Trippier

De achilleshiel van Tottenham Hotspur. Hij kon Raheem Sterling geen strobreedte in de weg leggen. Kieran Trippier gaf de uitblinker bij de 1-0 te veel ruimte en bij Sterlings tweede was de rechtsback van Tottenham zijn tegenstander helemaal kwijt. Sowieso zijn er dit seizoen al veel vraagtekens over de vorm van Trippier. David Neres staat al te popelen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen