Vrees voor ongeregeldheden zette streep door Jong Ajax - Twente

18 april 2019, 08:59   Bijgewerkt: 18 april 2019, 09:04

Uit vrees voor ongeregeldheden zetten de autoriteiten een streep door het kampioensduel van FC Twente met Jong Ajax. Tot 1500 Tukkers waren voornemens af te reizen naar de binnenstad van Amsterdam. Dat scenario zorgde voor de annulering van de wedstrijd, aldus bronnen in een reconstructie van Tubantia.

Slechts 185 Twente-fans konden plaatsnemen in het uitvak van De Toekomst. Daarom riep VAK P op naar Amsterdam te komen voor een homeless party. "Dat die supporters aankondigden om zo verspreid mogelijk te komen en de plek van het feest pas op het allerlaatste moment bekend te maken, zorgt ervoor dat je als autoriteiten geen maatregelen kunt nemen om dat goed te laten verlopen", aldus een betrokkene tegenover de regionale krant.

De autoriteiten hadden overigens geen concrete signalen voor ongeregeldheden. Maar bestond die vrees er wel degelijk. "Maar als je duizend Twentenaren met vlaggen en sjaals in Amsterdam feest laat vieren, weet je gewoon dat Ajax-supporters daarop reageren. Die zien het als het verdedigen van hun territorium. En daar worden buitenstaanders de dupe van, omdat ze gewond raken of materiële schade oplopen."

Twente wilde graag in de Johan Cruijff ArenA spelen en ook voor de autoriteiten was dat een aantrekkelijk plan. Maar Ajax moet huur betalen voor het stadion en daarom wimpelden de Amsterdammers dit voorstel af. "En de beslissers van Ajax waren bezig met de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Dat heeft ook een rol gespeeld."

Later kwamen de stadions van FC Volendam en Almere City ook nog in beeld, maar zij spelen beide thuis en kwam er definitief een streep door Jong Ajax - FC Twente.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen