Gisteren gemist: CL-spektakel, Pierie naar Ajax en KNVB worstelt

Gisteren gemist: CL-spektakel, Pierie naar Ajax en KNVB worstelt

18 april 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 17 april.Spurs overleeft historische thriller met zeven goals en treft Ajax
Tottenham Hotspur zal met Ajax gaan strijden om een plaats in de finale van de Champions League. De Londenaren rekenden woensdagavond na een krankzinnige openingsfase, met een recordaantal van vijf goals in 21 minuten, af met competitiegenoot en Premier League-koploper Manchester City. Spurs kwam na een uur met 4-2 achter en leken kopje onder te gaan. Invaller Fernando Llorente frommelde een kwartier voor tijd echter de 4-3 binnen. De VAR groeide uit tot de held van Tottenham door in de extra tijd de 5-3 van Sterling af te keuren.

Dodelijk effectief Liverpool zonder moeite langs Porto
Liverpool heeft zonder problemen de halve finales van de Champions League bereikt. De ploeg uit Engeland ging dodelijk effectief om met de geboden kansen en versloeg Porto met 1-4. Het volledige aanvalstrio van de uitploeg kwam op het scorebord en vlak voor tijd pikte ook Virgil van Dijk nog zijn doelpunt mee.

'KNVB wil Ajax helpen door schema week te verplaatsen'
De KNVB overweegt om de competitie een week op te schuiven vanwege de Europese prestaties van Ajax. De voetbalbond heeft immers nog geen oplossing gevonden voor het pijnpunt De Graafschap – Ajax, aangezien de gastheren het niet zien zitten om op vrijdagmiddag te voetballen. Donderdag wordt de mogelijkheid verder bekeken door de KNVB.

Ajax pakt door en plukt Pierie definitief weg bij SC Heerenveen
De kogel is door de kerk: Kik Pierie maakt deze zomer de overstap van SC Heerenveen naar Ajax. Bij de Amsterdammers tekent de in de Verenigde Staten geboren verdediger een contract voor vijf seizoen. Beide clubs maken via de clubkanalen melding van de definitieve transfer van de achttienjarige defensieve kracht, die zijn huidige club dankbaar is. "SC Heerenveen is een belangrijk deel van mijn leven."

Opnieuw wanvertoning PSG: nog altijd geen kampioen
Wat is er aan de hand met Paris Saint-Germain? De schier onaantastbare ploeg is het de laatste weken helemaal kwijt in de Franse competitie. Na puntverlies in eigen huis tegen Strasbourg en de blamage bij Lille (5-1) werd ook de derde kans om landskampioen te worden bij FC Nantes een totale mislukking: 3-2.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019

  3. zaterdag 19 oktober 2019