Spurs overleeft historische thriller met zeven goals en treft Ajax

17 april 2019, 23:19   Bijgewerkt: 18 april 2019, 09:48

Tottenham Hotspur zal met Ajax gaan strijden om een plaats in de finale van de Champions League. De Londenaren rekenden woensdagavond na een krankzinnige openingsfase, met een recordaantal van vijf goals in 21 minuten, af met competitiegenoot en Premier League-koploper Manchester City. Spurs kwam na een uur met 4-2 achter en leken kopje onder te gaan. Invaller Fernando Llorente frommelde een kwartier voor tijd echter de 4-3 binnen. De VAR groeide uit tot de held van Tottenham door in de extra tijd de 5-3 van Sterling af te keuren.

Tottenham Hotspur had een 1-0 thuiszege meegenomen naar het Etihad Stadium. De stadionspeaker van Manchester City had een drukke avond: na 21 (!) minuten was er al vijf keer gescoord. Raheem Sterling opende het bal na vier minuten met een fraai geplaatst schot in de verre hoek: 1-0.

Vijf minuten later stonden de gasten uit Noord-Londen plotseling op voorsprong. Aymeric Laporte speelde tot twee keer toe een negatieve hoofdrol: de Fransman wilde de bal wegschieten, maar zette Heung-Min Son vrij voor doelman Ederson: 1-1. Na tien minuten spelen leed Laporte opnieuw knullig balverlies. Son werd gevonden door Christian Eriksen en krulde de 1-2 in de bovenhoek.

Manchester City reageerde direct via Bernardo Silva: de Portugees zag een schot getoucheerd worden door Danny Rose, waardoor de bal in de korte hoek achter de verbouwereerde Hugo Lloris eindigde: 2-2. Na de eerste elf (!) minuten werd het even rustig, maar ook de vijfde kans van de wedstrijd leverde een treffer op. Sterling tikte bij de tweede paal de 3-2 binnen na een schitterende strakke voorzet van Kevin De Bruyne.

Ook na rust was het niet hoogstaand, maar buitengewoon spannend. Manchester City zette Tottenham direct met de rug tegen de muur, maar Lloris verijdelde een open schietkans voor Sterling en redde fantastisch op een pegel van De Bruyne. Net toen Tottenham de ergste storm doorstaan leek te hebben, kreeg het alsnog de 4-2 om de oren. Uitblinker De Bruyne zette de aanval op en Sergio Agüero verschalkte Lloris in de korte hoek met een ongenadig harde uithaal.

Spurs leek rijp voor de sloop, maar stonden een kwartier voor tijd plotseling aan de goede kant van de score. Llorente kreeg een indraaiende corner tegen zijn dijbeen en frommelde de 4-3 binnen. Het publiek hield zijn adem in, toen arbiter Cüneyt Çakir naar de kant werd geroepen door de VAR wegens vermeend hands: de Turkse leidsman zag echter geen onregelmatigheden en keurde de 4-3 goed.

Manchester City moest opeens in de achtervolging en zette aan voor een slotoffensief. In de blessuretijd leek het dubbeltje alsnog de kant van Manchester City te vallen: Sterling schoot op aangeven van Agüero zijn derde van de avond binnen. De 5-3 werd echter afgekeurd door de VAR, die buitenspel van de Argentijn had gezien.

Tottenham mag zich nu opmaken voor een dubbele confrontatie met Ajax. De heenwedstrijd in Noord-Londen zal plaatsvinden op dinsdag 30 april of woensdag 1 mei. Dinsdag 8 mei of woensdag 9 mei is gereserveerd voor de return in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers zullen tijdens de eerste ontmoeting geen last hebben van Son, die geel pakte en een schorsing opliep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen