Kersverse Ajacied Pierie genoot van prestaties in CL

17 april 2019, 21:55

Kik Pierie is dolbij met zijn overstap naar Ajax. De achttienjarige verdediger verruilt deze zomer SC Heerenveen voor de halve finalist van de Champions League. In de Johan Cruijff Arena hoopt hij zich verder te ontwikkelen. "Ik ben niet uitgekeken bij Heerenveen, maar soms heb je nieuwe prikkels nodig."

Al wekenlang gingen de geruchten dat Pierie op korte termijn naar Ajax zou vertrekken en woensdagavond maakten beide clubs de transfer wereldkundig, Pierie is blij dat het rond is. "Ik weet natuurlijk al een tijdje dat het speelt, en de geruchten gingen inderdaad al rond, maar ik kan nu gelukkig volledig zeggen hoe het zit. De afgelopen tijd werd me al redelijk vaak gevraagd naar shirtjes van Ajax en kaartjes voor de wedstrijden en dat soort zaken, terwijl ik er nog niet eens zit", vertelt hij op de website van Soccervision, het management van Pierie.

Pierie is naar eigen zeggen een type verdediger dat bij Ajax past. "Bij Ajax wil ik me zo snel en zo goed mogelijk door ontwikkelen. Ik probeer zo snel mogelijk een plekje in het eerste elftal te veroveren, dat is mijn doel. Maar dat gaat natuurlijk niet een-twee-drie." De laatste weken keek de achttienjarige uiteraard met bovengemiddelde interesse naar de Champions League-potjes van Ajax. "Als je zo kunt domineren tegen zulke grote clubs als Real Madrid en Juventus ben je buitencategorie. Ik heb er van genoten. Als ik zo'n wedstrijd als tegen Juventus zie, lijkt het me prachtig om er tussen te lopen."

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen