Ajax pakt door en plukt Pierie definitief weg bij SC Heerenveen

17 april 2019, 19:54   Bijgewerkt: 17 april 2019, 20:24

De kogel is door de kerk: Kik Pierie maakt deze zomer de overstap van SC Heerenveen naar Ajax. Bij de Amsterdammers tekent de in de Verenigde Staten geboren verdediger een contract voor vijf seizoen. Beide clubs maken via de clubkanalen melding van de definitieve transfer van de achttienjarige defensieve kracht, die zijn huidige club dankbaar is. "SC Heerenveen is een belangrijk deel van mijn leven."

Het talent debuteerde in 2017 in het eerste elftal van de Friezen, nadat hij eerste de gehele jeugdopleiding doorliep. Op de website van de huidige middenmoter is Pierie lovend over Heerenveen. "SC Heerenveen is een belangrijk deel van mijn leven. Ik wil dan ook iedereen bij en rondom de club bedanken voor het vertrouwen en de warmte die ik hier altijd heb gevoeld. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan en ik hoop het seizoen hier voor de fans op een mooie wijze af te kunnen sluiten."

Het contract liep in Friesland nog door tot medio 2020. Gerry Hamstra, technisch directeur van de Friezen, is trots op de verkoop van het jeugdexponent. "We zijn als club supertrots dat er weer een speler van sc Heerenveen de stap naar de Nederlandse top weet te maken. Zelf spelers opleiden of scouten, die hier vervolgens goed presteren en dan een mooie stap kunnen maken hoort bij het DNA van de club. We wensen Kik dan ook heel erg veel succes voor in de toekomst."

Achtste Friese transfer

De komst van Pierie is de achtste keer dat Ajax een versterking ophaalt uit Friesland. Eerder werden Tom Sier, Ole Tobiasen, Hans Vonk, Klaas-Jan Huntelaar, Miralem Sulejmani, Daley Sinkgraven en Dennis Johnsen naar Amsterdam getransfereerd. Dit seizoen is Ajax slagvaardig op de transfermarkt. Een kleine 2 weken geleden legde de club ook al de Roemeen Razvan Marin vast. De middenvelder van Standard Luik tekende eveneens voor vijf seizoenen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen