Celta de Vigo houdt kind van de club Aspas langer aan boord

17 april 2019, 15:24

Celta de Vigo heeft zijn supporters woensdagmiddag verblijd met belangrijk contractnieuws. De Spaanse club is erin geslaagd Iago Aspas langer aan zich te binden. De 31-jarige publiekslieveling heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2023.

Aspas is een kind van de club: op zijn zevende droeg hij al het shirt van Celta de Vigo. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij voor de club, die toen nog uitkwam in de Segunda División. Aspas verdiende in 2013 een transfer naar Liverpool, maar kwam in Engeland niet uit de verf. Na een mislukt seizoen bij The Reds werd hij verhuurd aan Sevilla, waar hij ook niet tot zijn recht kwam. Sinds 2015 speelt Aspas weer bij Celta.

In Vigo is Aspas weer helemaal opgebloeid. De aanvaller is zelfs uitgegroeid tot Spaans international en heeft inmiddels achttien interlands achter zijn naam staan. In het huidige seizoen staat Aspas op zestien doelpunten in slechts 23 duels. Op de topscorerslijst in de Spaanse competitie moet hij - ondanks dat hij een groot aantal wedstrijden miste - slechts vijf spelers boven zich dulden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen