De tops en flops van sensationele Champions League-avond Ajax

De tops en flops van sensationele Champions League-avond Ajax

17 april 2019 – Het sensationele Champions League-avontuur van Ajax duurt voort. De Amsterdammers plaatsten zich dinsdag voor de eerste keer in 22 jaar voor de halve finale door na Real Madrid ook Juventus uit het toernooi te kegelen. Een ongekende prestatie die niets anders dan lof verdient. Wat viel ons op? We zetten de tops en flops van de avond op een rijtje.Tops

1. Ajax
De wijze waarop Ajax ten koste van Juventus de halve finale bereikte, verdient misschien nog wel meer complimenten dan de prestatie zelf. Net als in Amsterdam was de ploeg van Erik ten Hag dinsdag in Turijn simpelweg de betere. Ajax had het voor rust lastig, maar liet in de tweede helft zijn ware gezicht zien. Met vlot combinatiespel legden de Amsterdammers de thuisploeg hun wil op. Dat het slechts bij 1-2 bleef, was slechts te wijten aan de ineffectiviteit van de aanvallers van Ajax.

2. Joël Veltman & Daley Sinkgraven
De uitblinkers waren zij niet, maar Joël Veltman en Daley Sinkgraven hielden zich uitstekend staande in Turijn. Dat Veltman zou spelen, was door de schorsing van Nicolás Tagliafico al min of meer bekend. De opwachting van Sinkgraven kwam door de blessure van Noussair Mazraoui uit de lucht vallen, maar ook hij stond na een onwennig begin zijn mannetje. Zo lang uit de roulatie zijn, bijna geen wedstrijdritme hebben en dan gewoon meedraaien op het allerhoogste niveau. Ga er maar eens aan staan.

3. Juventus-fans
De langgekoesterde droom van Juventus om weer een keer de Champions League te winnen viel in duigen, maar toch kon een deel van de Italiaanse aanhang het opbrengen om Ajax' prestatie op waarde te schatten. Niet alleen de meegereisde supporters uit Nederland, maar ook de fans van Juventus trakteerden de Ajacieden na het laatste fluitsignaal op een welverdiend gebaar. Een mooie geste van een goede verliezer.

4. Lionel Messi
Het werd niet de avond van Cristiano Ronaldo, maar wel die van Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller liet weer eens zien waarom hij door velen tot 's werelds beste voetballer aller tijden wordt beschouwd. Messi draaide de verdediging van Manchester United dol en leidde zijn team met twee doelpunten naar de laatste vier van de Champions League. Met tien goals uit acht wedstrijden is Messi de topscorer van deze Champions League-editie en het moet heel raar lopen wil iemand hem nog van de troon stoten.


Flops

1. Paulo Dybala
Door de afwezigheid van Mario Mandzukic kreeg Paulo Dybala weer een keer een kans in de basis. De Argentijnse aanvaller droeg zelfs de aanvoerdersband, maar slaagde er niet in Juventus de goede weg te wijzen. Dybala - die sowieso al een teleurstellend seizoen doormaakt - kon vrijwel niks klaarspelen en bleef in de rust vanwege een lichte blessure in de kleedkamer achter. Maar zelfs áls Dybala had kunnen doorspelen, dan was hij rijp geweest voor een wissel.

2. Fededrico Bernardeschi
Net als collega-aanvaller Dybala maakte Federico Bernardeschi een belabberde indruk tegen Ajax. De Italiaan had misschien wel de sleutel naar de halve finale in handen. Hij stond immers bijna de hele wedstrijd tegenover Daley Sinkgraven, die twee jaar lang nauwelijks heeft gespeeld én bijna geen ervaring heeft op het allerhoogste niveau. Sinkgraven maakte aanvankelijk een wat nerveuze indruk, maar dat kwam niet omdat Bernardeschi het hem moeilijk maakte.

3. David de Gea
Hij vervult meestal een positieve hoofdrol, maar David de Gea had geen goede avond in Camp Nou. Hoewel de doelman van Manchester United een aantal aardige reddingen verrichtte, ging hij verschrikkelijk de fout in bij de 2-0 van FC Barcelona. Lionel Messi produceerde een slap schot dat niet eens perfect geplaatst was, maar toch kreeg de Spaanse keeper het voor elkaar om over de bal heen te duiken. Een onbegrijpelijke en heel dure blunder van de doorgaans zo betrouwbare De Gea.

4. Ashley Young
Dat Lionel Messi er twee inprikte was ook te danken aan de onthutsende Ashley Young. De linksback, nota bene aanvoerder van Manchester United, ging in de opbouw volledig in de fout en leverde de bal uiteindelijk in bij Messi. Vanzelfsprekend wist La Pulga daar wel raad mee en konden alle goed bedoelingen van de Engelsen al na een kwartier de prullenbak in. Dat dankzij hun falende captain.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019