Feyenoord gaat samenwerken met club uit Vietnam

17 april 2019, 09:13

Feyenoord is een samenwerkingsverband gestart met Hoang Anh Gia Lai FC, een club uit Vietnam. De Rotterdammers melden via de officiële kanalen een eerste stap te hebben gezet naar een samenwerking op het gebied van talent- en coachingontwikkeling. Het plan is dat Feyenoord haar 'know how en methodologie' delen met de Vietnamese club.

Naast het delen van kennis zullen ook spelers en coaches uit Vietnam naar Nederland komen om ervaring op te doen. HAGL FC is een club die uitkomt op het hoogste Vietnamese voetbalniveau. "Een samenwerking in Vietnam past in onze internationale filosofie, waarbij we de focus steeds meer op bepaalde gebieden leggen", aldus Gido Vader, manager Internationale Relaties bij de Rotterdamse club.

"Het kan bepaald geen kwaad om meer exposure te krijgen in Zuid-Oost Azië", stelt Vader. Vietnam is een voetbalgek land met bijna 100 miljoen inwoners. Men heeft er de absolute wil om vooruit te komen in de vaart der volkeren. Het bedrijfsleven en de overheid hier scharen zich achter initiatieven om het voetbal vooruit te helpen. Die leren Feyenoord nu kennen."

"Ter illustratie: ons eerste Facebook-bericht in het Vietnamees werd binnen een paar dagen ruim 25.000 keer geliked, gedeeld door bekende Vietnamezen en leverde daarmee ook duizenden nieuwe volgers op", gaat de manager verder. "Daarnaast levert het vermarkten van onze know how en methodologie altijd een vergoeding op, terwijl wij bij kunnen dragen aan de vooruitgang van het voetbal. De komende tijd zal de samenwerking tussen Hoang Anh Gia Lai FC en Feyenoord verder gestalte krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen