Blind: "Ik was gehaald om de Champions League te halen"

17 april 2019, 09:00

Vol trots stond Daley Blind dinsdagavond de pers te woord na de enorme stunt tegen Juventus. De 29-jarige verdediger speelde een ijzersterke wedstrijd en toonde weer eens aan waarom Ajax afgelopen zomer diep in de buidel tastte voor zijn komst. "Ik was in eerste instantie gehaald om de Champions League te halen", aldus Blind met een knipoog.

Voor een transfersom die kan oplopen tot 20,5 miljoen euro werd Blind een klein jaar geleden overgenomen van Manchester United. Met zijn ervaring is de verdediger van grote waarde voor het jonge Ajax. Blind vond na de 1-2 zege niet dat hij als enige aanvoelde wat er in de returnwedstrijd gevraagd werd. "Frenkie was aan het begin misschien even zoekende, maar daarna zie je dat hij de durf weer oppakt. Het is fantastisch hoe hij daarna weer begint te dribbelen en te passen. Matthijs verzaakt nauwelijks", deelde hij in gesprek met De Telegraaf complimenten uit aan zijn jongere teamgenoten.

"Als je ziet hoe we spelen, dan denk ik dat het zeer verdiend is dat we hier staan. Mensen zeiden eerder dat Madrid niet in vorm was, maar dat kan je over Juventus niet zeggen", ging de Oranje-international verder. "Ik ben blij dat ik een extra beetje kan geven aan het team. Ik voel me heel prettig en op mijn plek."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen