Gisteren gemist: Ajax flikt het in Turijn, ook Barça naar laatste vier

17 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 16 april.

Sensationeel Ajax stunt en bereikt laatste vier Champions League

Ajax heeft zich op een voor het Nederlandse voetbal memorabele Champions League-avond geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers versloegen Juventus in eigen huis: 1-2. Cristiano Ronaldo, wie anders, zette de Italianen na een klein half uur spelen op voorsprong. Enkele minuten later maakte Donny van de Beek de gelijkmaker. Na rust kopte Matthijs de Ligt de winnende binnen: 1-2.

De Ligt gelooft ogen niet met Ajax: "We flikken het weer"

Matchwinner en aanvoerder Matthijs de Ligt is vol lof over zijn club Ajax. De jongeling kopte in de tweede helft de winnende treffer binnen en komt na het fluitsignaal woorden tekort om zijn gevoel te duiden. "Het is echt bizar, niet normaal."

Ajax zonder schorsingen naar halve finale; opponent mogelijk wél

Ajax kan zich voor de halve finale van de Champions League tegen Manchester City of Tottenham Hotspur richten met een volledige selectie zonder kaarten of schorsingen. De Amsterdammers beginnen na de kwartfinale met een schone lei en ondanks dat er zes spelers op scherp stonden, mist niet één Ajacied vanwege een schorsing de halve finale.

Barça simpel langs United; Messi scoort twee keer

FC Barcelona heeft dinsdagavond simpel de halve finale van de Champions League bereikt. Er werd met 3-0 gewonnen van Manchester United, dat alleen in de eerste tien minuten écht gevaarlijk werd. Twee doelpunten van Lionel Messi in de eerste helft - na fouten van Ashley Young en David de Gea - hielpen de thuisploeg in het zadel. Ook Phillipe Coutinho pikte een doelpunt mee.

Pröpper en Locadia zijn nog niet veilig na dreun in eigen huis

Davy Pröpper en Jürgen Locadia zijn nog zeker niet veilig in de Premier League. De twee Nederlanders konden met Brighton & Hove Albion een reuzestap zetten tegen Cardiff City, maar gingen in het eigen stadion pijnlijk ten onder: 0-2.