Ajax speelt op voorlaatste speeldag eerder door winst op Juve

16 april 2019, 23:59   Bijgewerkt: 17 april 2019, 00:01

Hoewel Ajax de halve finale nog moest halen, hield de KNVB al rekening met het feit dat de Amsterdammers succesvol zouden zijn. Dat betekent dat het duel met De Graafschap – een wedstrijd in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie – wordt vervroegd van zondag naar vrijdag. De dinsdag erna speelt Ajax in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur of Manchester City.

Twee competitieduels van de Amsterdammers zijn reeds vervroegd: de uitwedstrijd tegen FC Groningen ging van zondag 21 april naar zaterdag 20 april en het midweekse thuisduel van woensdag 24 april met Vitesse verhuist naar dinsdag 23 april. Hiermee maakte de bond ruimte voor het verplaatsen van De Graafschap - Ajax, dat voor 28 april gepland stond. 

De Graafschap - Ajax wordt gespeeld in voorlaatste speelronde van de Eredivisie, waarin normaal alle duels tegelijk worden gespeeld. Dat is ditmaal dus niet het geval. Voor Ajax maakt de bond dus een uitzondering - ook omdat verzetten van de bekerfinale mislukte - en wordt de wedstrijd in Doetinchem naar voren gehaald. Mogelijk is het zelfs de kampioenswedstrijd van de Amsterdammers. 

Lees ook: Feyenoord en Groningen niet blij met aanpassingen vanwege Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen