Ten Hag looft winnende goal: "Daar zat een plan achter"

16 april 2019, 23:45

Erik ten Hag spreekt van een vechtwedstrijd na het bereiken van de halve finale met Ajax. De trainer zag dat zijn ploeg het lastig had in de beginfase, maar vindt de overwinning volkomen terecht en looft bovendien de winnende goal van Matthijs de Ligt.

De vergelijking met het duel bij Real Madrid gaat volgens Ten Hag niet op, vindt hij bij Veronica. "Dit was een totaal andere wedstrijd, vooral in het begin was het een vechtwedstrijd. We konden heel moeilijk uit de druk van Juventus komen, maar dat lukte slechts nauwelijks."

Voor rust was de schade gerepareerd, maar de goal van Matthijs de Ligt in de tweede helft bleek de beslissing. "Daar zat wel een plan achter", geeft Ten Hag toe. "Het was precies waar we de bal moesten brengen, dus dat is super uitgevoerd. Sowieso was het een uitstekende prestatie van het team."

De succestrainer wil zichzelf niet teveel op de borst kloppen. "Uiteindelijk, al is dat een dooddoener, gaat het om Ajax. We hebben dit samen gerealiseerd. Het is een prachtige ervaring natuurlijk. We moeten er van gaan genieten, want het is natuurlijk reuzeknap."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen