De Jong kreeg alleen in slotfase 'een beetje last' van hamstring

16 april 2019, 23:49

Vooraf waren er zorgen om de hamstring van Frenkie de Jong, maar de middenvelder van Ajax speelde de volledige negentig minuten. Zonder echt uit te blinken, maakte hij onderdeel uit van de topprestatie in Turijn. Hij vond dat de uitslag wel hoger had mogen uitvallen.

Pas in de slotfase, toen de buit al binnen was, speelde de blessure van de middenvelder even op. "Aan het eind van de wedstrijd voelde ik het een beetje, maar met zoveel adrenaline voel je het niet." Op het veld zag De Jong dat het, na een moeizame eerste helft, dik in orde was. "Op de eerste vijf minuten na rust na, waren we veel beter en hadden we met een ruimere uitslag moeten winnen."

Hoewel voetbalfans de vergelijking met het Wonder van Madrid snel getrokken was, was Juve-uit een heel andere wedstrijd volgens De Jong. Hij zag dat Juventus niet wist wat het aan moest met de tussenstand. "Het was 1-1, dat was voor hen lastiger dan voor ons. Dat merkte je, want de ruimtes werden groter en dan kunnen wij er tussendoor voetballen."

Het vizier van De Jong gaat voorruit. "Eerst maar eens de halve finale. Dat wordt al een hele klus. Laten we eerst maar naar Groningen kijken, want dat wordt kort dag met dat vliegen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen