Van de Beek verwonderd: "De halve finale, wie had dat gedacht?"

16 april 2019, 23:33

Ook Donny van de Beek was na afloop van het duel met Juventus in extase. De middenvelder hielp Ajax afgelopen dinsdagavond op bezoek bij Juventus met de gelijkmaker in het zadel. Uiteindelijk bleek het doelpunt van Van de Beek de opmaat naar een prachtige prestatie van de Amsterdammers, die de Italianen in eigen huis met 2-1 versloegen.

"Ik besef het nog niet, maar het is gewoon fantastisch dat wij dit mee mogen maken. Iedereen is helemaal door het dolle heen. Met Ajax in de halve finale, wie had dat gedacht", reageert de doelpuntenmaker in gesprek met Veronica. "Vooraf zou iedereen ons hebben uitgelachen. Het is voor Ajax en eigenlijk voor het hele Nederlandse voetbal fantastisch."

Waar de VAR nog even nodig had om te beoordelen of het doelpunt van Van de Beek wel echt telde, had de hoofdrolspeler zelf al door dat het een geldig doelpunt was. "Ik wist zeker dat het geen buitenspel was", aldus Van de Beek over het moment waarop hij de bal via Hakim Ziyech in het bezit kreeg. "Ik schoot 'm goed binnen. Bonucci (een verdediger van Juventus, red.) zei ook dat hij wist dat het geen buitenspel was."

Van de Beek zag zijn ploeggenoten vervolgens meerdere kansen op een grotere zege missen. "Uiteindelijk moet je misschien wel met 4-1 winnen, dat zou helemaal niet gek zijn." De middenvelder ziet vol vertrouwen uit naar de halve finale: "We hebben nu twee keer een van de beste teams van Europa verslagen. Dit vergeten we allemaal nooit meer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen