De Ligt gelooft ogen niet met Ajax: "We flikken het weer"

16 april 2019, 23:18

Matchwinner en aanvoerder Matthijs de Ligt is vol lof over zijn club Ajax. De jongeling kopte in de tweede helft de winnende treffer binnen en komt na het fluitsignaal woorden tekort om zijn gevoel te duiden. "Het is echt bizar, niet normaal."

"We flikken het weer", glundert de negentienjarige in gesprek met Veronica. "Als je kijkt hoeveel kansen we krijgen, eerlijk is eerlijk, we maken het niet af. Maar we flikken het weer." Halverwege de tweede helft ontpopt de centrale verdediger zich tot man van de wedstrijd, door tussen drie Juventus-verdedigers raak te koppen. "De bal komt hoor voor, en ik dacht: ik ga ervoor. En die bal vliegt in de hoek", analyseert hij zijn treffer, al beseft De Ligt het nog maar amper. "Het is echt bizar, niet normaal. We zijn zelf heel trots, de supporters zijn trots en heel de stad is trots."

22 jaar geleden plaatste Ajax zich voor de laatste keer voor de halve finale van de Champions League. Toen was De Ligt nog niet eens geboren. "Voor de eerste keer dat ik het meemaak, en ook meteen op het veld." Een voorkeur voor Tottenham Hotspur of Manchester City, de mogelijke tegenstanders, heeft De Ligt niet. "We hebben nu Real en Juventus ontslagen, twee titelkandidaten. We gaan zien wat het gaat worden. Het worden lastige wedstrijden, maar dat waren deze ook."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen